Menumenuclose

Kan een warmtepomp tapwater verwarmen?

U overweegt over te stappen op een warmtepomp om uw woning te verwarmen. Maar hoe zit dat dan met tapwater? Sommige volledig elektrische warmtepompen kunnen ook uw tapwater tot hoge temperatuur verwarmen. Bij andere oplossingen hebt u een extra voorziening voor warm tapwater nodig. Gaat u voor een hybride warmtepomp? Dan verwarmt uw cv-ketel het tapwater. We vertellen u er meer over!

Warm tapwater met een all electric warmtepomp

Een all electric, dus volledig elektrische, warmtepomp verwarmt niet alleen uw huis, maar kan ook uw tapwater verwarmen. Echter, niet alle warmtepompen kunnen dit. Een extra voorziening, zoals een zonneboiler, is dan ook vaak een gunstige oplossing voor warm tapwater.

Hybride warmtepomp en warm tapwater

Een hybride warmtepomp werkt samen met uw cv-ketel. Deze oplossing maakt het mogelijk om de automatisch altijd de meest gunstige manier van verwarmen te gebruiken. Over het algemeen geldt dat het verschil tussen de ingaande temperatuur en de uitgaande temperatuur van de warmtepomp idealiter zo dicht mogelijk bij elkaar liggen. Het zou een warmtepomp veel energie kosten om ingaande temperatuur te verwarmen naar zo’n 65 graden. Daarom springt voor warm tapwater de cv-ketel bij.

Tip: Meer weten over warmtepompen? Download gratis ons Warmtepomp Magazine.

Meer weten over onze warmtepompen?

U weet nu hoe u met een warmtepomp voor warm tapwater kunt zorgen. Wilt u nu graag meer weten over de werking van warmtepompen? Of bent u benieuwd naar de verschillende soorten oplossingen, of de kosten? In ons gratis Warmtepomp Magazine leest u alles wat u moet weten over warmtepompen van ENGIE. Klaar voor de volgende stap? Doe dan de warmtepompcheck, dan geven wij u vrijblijvend advies.

closeDeze website maakt gebruikt van cookiesCookies accepteren