Menumenuclose

Warmtepomp met radiator combineren: kan dat?

Hebt u een cv-installatie met radiatoren en bent u benieuwd of een combinatie tussen warmtepomp en radiator mogelijk is? Het antwoord is ja, dit is zeker mogelijk! U kunt in verschillende situaties overstappen op een warmtepomp en hierbij uw radiatoren behouden. Hieronder vertellen wij u er meer over.

Welk soort radiatoren heeft u?

Het belangrijkste om te weten is welk soort radiatoren u in uw woning heeft. Pas daarna kunt u bekijken of u een warmtepomp op de radiator kunt aansluiten. Wanneer u oudere radiatoren in uw woning hebt, zijn dit waarschijnlijk hoge temperatuur radiatoren. Deze radiatoren hebben een warmtepomp nodig die tot 80 graden kan verwarmen. Nieuwe radiatoren zijn vaak lage temperatuur radiatoren. Deze hebben dan ook een lagere temperatuur nodig vanuit de warmtepomp om uw woning te verwarmen. Door onze warmtepompchecklist te doorlopen, komt u erachter of uw woning en radiatoren geschikt zijn voor een warmtepomp.

Warmtepompchecklist

Hybride warmtepomp in beide situaties mogelijk

Bij warmtepompen denkt u misschien aan grote veranderingen in uw woning, maar dit hoeft gelukkig niet altijd. Een hybride opstelling, waarbij de warmtepomp samenwerkt met uw cv-ketel, is een ideale oplossing die in veel bestaande woningen toepasbaar is. Radiatoren kunnen vaak behouden worden en de installatie is snel geregeld. De belangrijkste eis is dat uw woning goed geïsoleerd is. Een warmtepomp aansluiten op lage temperatuur radiatoren is vaak een slimme optie, maar met goede isolatie kan zelfs een combinatie van een warmtepomp met een hoge temperatuur radiator aantrekkelijk zijn.

Weten of uw radiatoren geschikt zijn voor een warmtepomp?

Iedere woning is anders. Bent u benieuwd of u een warmtepomp op uw radiator kunt aansluiten? Vul de ENGIE warmtepomp checklist in, dan geven wij u vrijblijvend een persoonlijk advies over onze warmtepompen. Wilt u zich liever eerst wat meer verdiepen in de werking, vormen en kosten van warmtepompen? Download dan ons gratis Warmtepomp Magazine met aanvullende informatie.

closeDeze website maakt gebruikt van cookiesCookies accepteren