Menumenuclose

Kan ik een warmtepomp aansluiten op mijn cv?

Hebt u een cv-ketel in uw huis, maar wilt u graag overstappen op een warmtepomp? In veel gevallen is de stap naar een volledig elektrische warmtepomp groot. Een hybride warmtepomp is dan een uitstekende oplossing. Een hybride warmtepomp kunt u namelijk aansluiten op uw cv. Wij leggen u graag meer uit over onze hybride warmtepompen.

De werking van een hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met uw cv. De warmtepomp zal voor het grootste gedeelte van de tijd voor de verwarming van uw woning zorgen. Wanneer het echter erg koud is buiten of wanneer er veel water wordt gevraagd, springt de cv bij. Dit gebeurt, omdat anders het stroomverbruik van de warmtepomp hoog wordt. Door de cv en de warmtepomp elkaar te laten ondersteunen zorgt u voor minder gasverbruik en voorkomt u een hoge energierekening.

Kan ik een warmtepomp aansluiten op iedere cv

In tegenstelling tot een volledige warmtepomp, die slechts in bepaalde woningen toe te passen is, is de installatie van een hybride warmtepomp in veel bestaande woningen mogelijk. Er zijn slechts een paar eisen, waaronder goede isolatie van uw woning.

Waaraan uw woning moet voldoen

  • Uw woning moet goed geïsoleerd zijn. Heeft u nog geen dubbel glas, spouwmuur- of dakisolatie? Dan moet dit eerst geregeld worden.
  • U hebt ruimte om de warmtepomp aan te sluiten naast uw cv-ketel.
  • U hebt ruimte voor een buitenunit.

Een warmtepomp aansluiten op uw cv?

Bent u benieuwd geworden of u een warmtepomp kunt laten aansluiten op uw cv? Wij helpen u graag verder. In ons Warmtepomp Magazine kunt u meer informatie vinden over de werking, eisen en kosten van onze hybride warmtepompen. Wilt u direct ontdekken of uw woning geschikt is voor een warmtepomp? Vul de warmtepomp checklist in, dan geven wij u vrijblijvend een persoonlijk advies.

closeDeze website maakt gebruikt van cookiesCookies accepteren