Menumenuclose

Cv-ketel vervangen door hybride warmtepomp

Is uw huidige cv-ketel aan vervanging toe? Steeds meer mensen overwegen op zo’n moment over te stappen op een warmtepomp. Dit is een grote stap, maar als u uw cv-ketel wilt vervangen door een warmtepomp betekent dit niet direct dat u volledig moet overstappen op een warmtepomp. Een hybride warmtepomp kan voor u de oplossing zijn.

Wat is een hybride warmtepomp?

In een hybride opstelling werken de cv-ketel en warmtepomp naast elkaar. De warmtepomp zorgt voor het grootste deel van de tijd voor de verwarming van uw huis, maar af en toe springt de cv-ketel bij. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer het buiten erg koud is of wanneer er ineens veel water wordt gevraagd. Op deze manier wordt het stroomverbruik van de warmtepomp beperkt.

Tip: Lees meer over onze hybride warmtepompen in het gratis ENGIE Warmtepomp Magazine.

Voordelen van een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een oplossing die in veel gevallen toegankelijker is dan een volledig elektrische oplossing. Uw cv-ketel laten vervangen hybride warmtepomp is vaak een stuk eenvoudiger dan het installeren van een volledig elektrisch systeem. U hebt weinig ruimte nodig voor de hybride warmtepomp en de installatie is snel geregeld. Bovendien is een hybride systeem goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp. Voor een volledig elektrische oplossing betaalt u al snel €8000 tot €12000. Een hybride warmtepomp kost, inclusief een nieuwe cv-ketel, zo’n €6000.

Waarom overstappen?

In Nederland wordt steeds meer toegewerkt naar wonen zonder gas. Met het oog op de toekomst is het daarom interessant om te overwegen over te stappen op een warmtepomp. Daarnaast is het een milieubewuste en uiteindelijk geldbesparende keuze om uw cv-ketel te laten vervangen door een warmtepomp. Dit geldt ook in het geval van een hybride warmtepomp. U blijft weliswaar af en toe gas gebruiken, maar uw gasverbruik neemt flink af. U kunt zelfs 200 tot 300 euro per jaar op uw gasverbruik besparen. En wekt u met zonnepanelen uw eigen energie op, dan kunt u uw warmtepomp zelf van stroom voorzien! Uiteindelijk bent u met een (hybride) warmtepomp dus goedkoper uit.

Uw cv-ketel laten vervangen door een hybride warmtepomp?

Bent u benieuwd of uw woning geschikt is voor een hybride warmtepomp? Controleer het snel en gemakkelijk met onze warmtepompchecklist. Op basis van uw antwoorden voorzien wij u van een persoonlijk advies over onze warmtepompen.

closeDeze website maakt gebruikt van cookiesCookies accepteren