Menumenuclose

Warmtepomp installateur

Overweegt u een warmtepomp te laten installeren? Verdiep u dan goed in de verschillende installateurs. Niet iedere woning is namelijk geschikt voor een warmtepomp, waardoor goed advies en een goede installatie van groot belang is. Bent u benieuwd waar u op moet letten bij de keuze voor een installateur? Wij vertellen u hier graag meer over.

Is uw woning geschikt voor een warmtepomp?


  • Lager gasverbruik én lagere energiekosten
  • Profiteer van subsidies: tot wel €1.700!
  • Verlaag uw CO2 uitstoot aanzienlijk

Ontdek uw mogelijkheden met onze check!

Goed advies is van groot belang

Weet u al of uw woning geschikt is voor een warmtepomp? Dit is namelijk niet altijd het geval. Een warmtepomp verwarmt de woning op lagere temperatuur dan een traditionele cv-ketel. Om de woning goed warm te kunnen krijgen, is goede isolatie van belang. Als de woning niet goed geïsoleerd is, gaat er teveel warmte verloren en wordt de woning niet warm.

Naast goede isolatie werkt een warmtepomp het beste met lage temperatuurverwarming, zoals vloerverwarming. Een hybride warmtepomp werkt vaak ook prima met normale radiatoren.

Als laatste moet u de keuze maken of u de hybride warmtepomp laat samenwerken met uw bestaande cv-ketel of kiest voor een warmtepomp met ingebouwde cv-ketel. Ook wanneer uw huidige cv-ketel nog prima werkt, kan het verstandig zijn deze te vervangen. In principe wordt dit interessant wanneer uw cv-ketel 10 jaar of ouder is. De techniek is dan dusdanig verouderd, dat een nieuwe of een ingebouwde cv-ketel veel efficiënter en dus goedkoper werkt.

Kies de juiste installateur

Om erachter te komen of uw woning geschikt is voor een warmtepomp is goed dus advies van groot belang. Het is niet verstandig om een warmtepomp aan te schaffen zonder te weten of uw woning wel voldoet aan de eisen. U kunt dan voor een vervelende verrassing komen te staan als het buiten koud wordt. Kies om dit te voorkomen dus altijd voor een installateur die de tijd neemt om uw persoonlijke situatie te bekijken en op basis daarvan het juiste product aan te bevelen, ook als hieruit blijkt dat een warmtepomp niet de beste optie is.

Een warmtepomp via ENGIE

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden in uw woning? ENGIE geeft altijd eerlijk en vrijblijvend advies. Via de warmtepompcheck kunt u eenvoudig online een eerste check doen of uw woning geschikt is. Voor installatie komt er altijd nog een warmtepompexpert bij u thuis langs om de situatie te controleren.

Oriënteren

Past een warmtepomp bij uw woonsituatie?

Lees meer

Aanschaf

Alles over de aanschaf van een warmtepomp

Lees meer

Installatie

De warmtepomp wordt vakkundig geïnstalleerd

Lees meer

Na de installatie

Geniet jarenlang van energiezuinig verwarmen

Lees meer