Menumenuclose

Onderhoud van uw ENGIE warmtepomp

Een warmtepomp is een uitstekende oplossing om uw woning mee te verwarmen. Om uw warmtepomp in topconditie te houden heeft de warmtepomp onderhoud nodig. Wij vertellen u hoe vaak er onderhoud nodig is en op welke manier u kunt zorgen dat uw warmtepomp netjes wordt onderhouden.

Aanbevolen onderhoud: eens per 18 maanden

U wilt dat uw warmtepomp altijd optimaal blijft werken. Om hiervoor te zorgen adviseren wij om eens in de 18 maanden een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Door dit regelmatige onderhoud gaat uw toestel langer mee. Tevens kunnen mankementen tijdig gesignaleerd worden en zo kunt u dure reparaties, maar ook gevaarlijke situaties voorkomen.

Is uw woning geschikt voor een warmtepomp?


  • Lager gasverbruik én lagere energiekosten
  • Profiteer van subsidies: tot wel €1.700!
  • Verlaag uw CO2 uitstoot aanzienlijk

Ontdek uw mogelijkheden met onze check!

Eerste onderhoud van uw warmtepomp

De eerste onderhoudsbeurt geldt als een soort nulmeting. Deze wordt dan ook uitgevoerd vlak nadat uw warmtepomp geïnstalleerd is. Onze warmtepartner neemt binnen drie weken na aanmelding contact met u op om een afspraak te maken voor de eerste onderhoudsbeurt. Tijdens deze nulmeting wordt gecontroleerd of uw toestel veilig en energiezuinig werkt, zodat deze vanaf het begin in topconditie is.

Onderhoudsabonnement warmtepomp

Zoals u hierboven kunt lezen, raden wij aan om eens per 18 maanden onderhoud aan uw warmtepomp te laten uitvoeren. Echter, u kunt zelf bepalen welk onderhoudsabonnement u afneemt bij uw warmtepomp. Zo kunt u kiezen voor een abonnement waarbij alleen onderhoudsbeurten en voorrijkosten bij storingen gedekt zijn, maar het is ook mogelijk om dit te combineren met dekking van arbeidskosten, vervangende filters en materiaalkosten tot €275.

Wilt u meer weten over onze warmtepompen en het onderhoud ervan? Lees het gratis ENGIE Warmtepomp Magazine en vul de warmtepompchecklist in. Wij voorzien u graag van een persoonlijk advies op basis van uw antwoorden.

Oriënteren

Past een warmtepomp bij uw woonsituatie?

Lees meer

Aanschaf

Alles over de aanschaf van een warmtepomp

Lees meer

Installatie

De warmtepomp wordt vakkundig geïnstalleerd

Lees meer

Na de installatie

Geniet jarenlang van energiezuinig verwarmen

Lees meer