Menumenuclose
Ontdek zelf of uw woning geschikt is voor een warmtepomp

Bent u benieuwd of uw woning geschikt is voor een warmtepomp? Dat kunt u eenvoudig zelf testen met de 50 graden challenge! Samen met vele anderen gaan we een week lang de temperatuur van onze cv-ketels terugzetten naar 50 graden. Dit is een makkelijke manier om erachter te komen of uw woning geschikt is voor een warmtepomp.


Hoe het werkt...

  1. Bij veel cv-ketels kunt u zelf de aanvoertemperatuur terugzetten naar 50 graden. Hoe dit moet wordt uitgelegd in de handleiding van uw cv-ketel. Heeft u de handleiding niet meer bij de hand? Geen probleem, u kunt de meeste handleidingen hier terugvinden. Lukt het niet? Neem dan contact op met uw installateur en ga niet zelf aan de slag.

  2. Vanaf nu verwarmt u uw woning net als met een warmtepomp op lage temperatuur. Zorg ervoor dat de temperatuur constant blijft. Zet de verwarming ’s nachts dus niet meer lager of uit. Dit klinkt misschien vreemd, maar u verwarmt nu veel efficiënter en dus zuiniger.

  3. Probeer dit een week. Het is belangrijk dat uw woning comfortabel warm blijft, ook ’s ochtends vroeg na een koude nacht. In de ENGIE app kunt u precies zien hoeveel gas u bespaart.

  4. Blijft uw woning comfortabel warm tijdens de challenge? Dan is uw woning zeer waarschijnlijk geschikt voor een warmtepomp! Wordt het toch niet goed warm? Dan is het belangrijk eerst andere maatregelen te nemen, zoals isolatie.

  5. Wij vinden het leuk als u de uitkomsten van de challenge met ons deelt! Daar leren wij van, maar we kunnen ook uw vragen beantwoorden en eventueel een adviesgesprek inplannen bij onze installatiepartner. U kunt na de challenge vrijblijvend contact met ons opnemen via onderstaande gegevens.
Heeft u vragen over de challenge of over hybride warmtepompen? We helpen u graag! U kunt ons telefonisch bereiken via 088 444 66 30 (op werkdagen tussen 09:00 en 17:00) of stuur een e-mail naar klantenservice@engie-warmtepompen.nl.

Ontvang ons gratis
Warmtepomp Magazine

Voornaam *
E-mailadres: *
In welke mate bent u geïnteresseerd in een warmtepomp?

interesseveld
*