Menumenuclose

Lucht-water warmtepomp: de prijs

Een lucht-water warmtepomp is ideaal om de prijs van uw gasrekening te verlagen. Uiteraard draagt het gebruik van een warmtepomp ook bij aan het verbeteren van het milieu, omdat u uw gasverbruik beperkt. Een bijkomend voordeel is dat een lucht-water warmtepomp in een hybride opstelling geplaatst kan worden, in combinatie met een cv-ketel. Maar wat kost dit nu precies? Wij vertellen u meer over de prijs van een lucht-water warmtepomp.

 
Prijs lucht/water warmtepomp
Subsidie 
Exclusief cv-ketel 
€3.600 - €4.600 
Vanaf €1.500 
Inclusief cv-ketel 
€4.700 - €6.700 
Vanaf €1.500 

Is uw woning geschikt voor een warmtepomp?


  • Lager gasverbruik én lagere energiekosten
  • Profiteer van subsidies: tot wel €1.700!
  • Verlaag uw CO2 uitstoot aanzienlijk

Ontdek uw mogelijkheden met onze check!

Waarom een lucht-water warmtepomp?

  • Bespaart tot wel 80% van het gasverbruik voor verwarmen
  • In hybride opstelling in veel (bestaande) woningen te installeren
  • Onbeperkt water uit uw cv
  • Kan ook voor verkoeling zorgen door middel van vloerverwarming
  • Subsidie beschikbaar

Lucht-water warmtepomp prijzen

Wanneer u een lucht-water warmtepomp overweegt wilt u natuurlijk de prijs van het systeem weten. De kosten van een lucht-water warmtepomp, inclusief installatie, zijn zo’n €4700, zonder nieuwe cv-ketel. Het kan echter ook nodig zijn om uw huidige cv-ketel te vervangen. Een lucht-water warmtepomp met nieuwe cv-ketel kost, inclusief installatie, vanaf €6000. Een warmtepomp vergt een investering in duurzame energie. Om de aanschaf van warmtepompen te stimuleren is er subsidie beschikbaar voor deze investering. Afhankelijk van het type warmtepomp ligt het subsidiebedrag tussen de €500 en €2000 euro.

Terugverdientijd lucht-water warmtepomp

Wanneer u een lucht-water warmtepomp wilt aanschaffen is niet alleen de prijs van belang. Ook de terugverdientijd is belangrijk om te weten. Zo kunt u goed inschatten hoe lang het duurt tot u uw investering heeft terugverdient. Over het algemeen is de terugverdientijd van onze warmtepompen 10 jaar. Dit geldt wanneer uw huidige gasverbruik 2000m³ per jaar is. Is uw verbruik hoger, dan wordt de terugverdientijd korter. Zo kan de terugverdientijd teruglopen tot 8 jaar! Bovendien wordt de terugverdientijd korter wanneer u gebruikmaakt van subsidie, omdat de investering die u doet dan kleiner wordt.

Kies voor een lucht-water warmtepomp van ENGIE

Bij ENGIE kunt u terecht voor verschillende soorten lucht-water warmtepompen. Bent u benieuwd of een lucht-water warmtepomp iets voor u is? Download het gratis ENGIE Warmtepomp Magazine en doe vervolgens de Warmtepomp Check. Met behulp van de check voorzien wij u graag van persoonlijk advies.