Menumenuclose

Lucht warmtepomp: de prijs

Met een lucht warmtepomp kunt u de kosten van uw gasrekening flink verlagen. Via ronde afzuigventielen op verschillende plekken in uw woning zuigt een lucht warmtepomp vervuilde en vochtige lucht af. De gewonnen warmte van deze lucht wordt met een maximum temperatuur weer afgegeven om uw woning en kraanwater te verwarmen. Hieronder vertellen wij u meer over de kosten en terugverdientijd van een lucht warmtepomp.

 
Prijs hybride warmtepomp
Subsidie 
Exclusief cv-ketel 
€3.600 - €4.600 
Vanaf €1.500 
Inclusief cv-ketel 
€4.700 - €6.700 
Vanaf €1.500 

Is uw woning geschikt voor een warmtepomp?


  • Lager gasverbruik én lagere energiekosten
  • Profiteer van subsidies: tot wel €1.700!
  • Verlaag uw CO2 uitstoot aanzienlijk

Ontdek uw mogelijkheden met onze check!

Waarom een lucht warmtepomp?

  • Hybride opstelling naast cv-ketel is in veel woningen toepasbaar
  • Geen buitenunit nodig 
  • Zuinigere ventilatie dan traditionele ventilatie
  • Tot 35% besparing op gasverbruik van CV-ketel

Lucht warmtepomp prijzen

Natuurlijk wilt u weten wat u bij het kopen van een lucht warmtepomp als prijs kunt verwachten. De aanschaf en installatie van een hybride warmtepomp kost zo’n €4700. Wilt u ook een nieuwe cv-ketel laten plaatsen bij uw installatie, dan kost dit vanaf €6000. De precieze prijs van uw lucht warmtepomp hangt af van het vermogen van de installatie, maar ook van het aantal binnenunits dat geplaatst moet worden. Ook speelt het model binnenunit van de lucht warmtepomp een rol in de prijs: u kunt namelijk kiezen uit vloer-, plafond- en wandmodellen.

Tip: Wist u dat er subsidie beschikbaar is voor de aanschaf van warmtepompen? Lees meer over subsidie voor warmtepompen.

Terugverdientijd lucht warmtepomp

Wanneer u zich verdiept in een lucht warmtepomp is de prijs niet het enige belangrijke om te weten. Misschien nog wel belangrijker is de terugverdientijd: hoe lang duurt het tot u uw geïnvesteerde geld hebt terugverdiend? De terugverdientijd van een warmtepomp is ongeveer 10 jaar bij een gasverbruik van 2000m3 per jaar. Hierbij geldt dat hoe meer gas u nu verbruikt, hoe sneller u de investering in uw warmtepomp terugverdient!

Lucht warmtepomp van ENGIE

Hebt u interesse in een lucht warmtepomp van ENGIE? Lees het ENGIE Warmtepomp Magazine voor meer informatie en doe vervolgens onze Warmtepomp Check. Zo kunnen wij u voorzien van persoonlijk advies over onze warmtepompen!