Menumenuclose

Een goedkope warmtepomp kopen

Bent u op zoek naar een goedkope warmtepomp? De prijzen van warmtepomp kunnen nogal uiteenlopen. De prijs is onder andere afhankelijk van het soort warmtepomp, het merk warmtepomp en hoe en in wat voor woning deze wordt geïnstalleerd. Op deze pagina vertellen we u meer waar u op moet letten in uw zoektocht naar een goedkope warmtepomp.

Download het warmtepomp magazine

  • Alles wat u moet weten over hybride warmtepompen;
  • Eerlijke en duidelijke uitleg;
  • Ontdek of een warmtepomp iets voor u is.
Download het gratis magazine

Is uw woning geschikt voor een warmtepomp?


  • Lager gasverbruik én lagere energiekosten
  • Profiteer van subsidies: tot wel €1.700!
  • Verlaag uw CO2 uitstoot aanzienlijk

Ontdek uw mogelijkheden met onze check!

Bestaat er een goedkope warmtepomp?

Of een warmtepomp wel of niet goedkoop is, is natuurlijk relatief. Feit is wel dat een volledig elektrische warmtepomp duurder is dan een hybride warmtepomp. Wilt u volledig van het gas af? Dan is een volledig elektrische warmtepomp noodzakelijk. De kosten hiervoor lopen al gauw op tot 10.000 tot 15.000 euro. U heeft dan helemaal geen gaskosten meer en kunt uw gasaansluiting zelfs laten verwijderen.

Een goedkopere optie is de hybride warmtepomp. Met een hybride warmtepomp kunt u niet volledig van het gas af. U bespaart ongeveer 70% van uw gasverbruik voor verwarmen. Een hybride warmtepomp werkt samen met uw bestaande of een ingebouwde cv-ketel. Op hele koude dagen redt de warmtepomp het niet om uw woning warm te krijgen, de cv-ketel springt dan automatisch bij.

De kosten van een hybride warmtepomp liggen tussen de 4.000 en 7.000 euro, afhankelijk van of hij samenwerkt met een bestaande cv-ketel, of dat de cv-ketel is ingebouwd in de warmtepomp.

Wat kost een warmtepomp?

 
Prijs hybride warmtepomp
Subsidie 
Exclusief cv-ketel 
€4.000 - €5.000 
€1.700 
Inclusief cv-ketel 
€4.700 - €7.000 
€1.700 

Volledig gasloos of kiezen voor een goedkopere hybride warmtepomp?

Een volledig elektrische warmtepomp is de enige optie om volledig van het gas af te komen, maar de investering is voor veel mensen simpelweg niet haalbaar. Daarnaast is het heel moeilijk om een bestaande woning volledig gasloos te krijgen. Naast de aanschaf van de warmtepomp moeten er nog andere aanpassingen worden gedaan, zoals het volledig isoleren van de woning en de aanleg van vloerverwarming. Bij een hybride warmtepomp is dit vaak niet nodig.

Gaat u een huis nieuw bouwen? Dan is een volledig elektrische warmtepomp zeer interessant. In een bestaande woning is een hybride warmtepomp een goed alternatief. De woning moet nog steeds geïsoleerd zijn, maar minder goed dan wanneer u volledig van het gas af wilt. Ook is het lang niet altijd nodig om vloerverwarming aan te leggen. De kosten van een hybride warmtepomp liggen daardoor vele malen lager, maar de besparing kan nog steeds flink oplopen, waardoor u de kosten binnen enkele jaren weer terugverdient.

Oriënteren

Past een warmtepomp bij uw woonsituatie?

Lees meer

Aanschaf

Alles over de aanschaf van een warmtepomp

Lees meer

Installatie

De warmtepomp wordt vakkundig geïnstalleerd

Lees meer

Na de installatie

Geniet jarenlang van energiezuinig verwarmen

Lees meer