Menumenuclose

Wat is de prijs van een warmtepomp?

De prijs van een warmtepomp

Er zijn verschillende soorten warmtepompen, met elk een verschillende prijs. De kosten van een warmtepomp lopen erg uiteen, afhankelijk van het soort warmtepomp dat u wilt. Een all-electric warmtepomp is duurder dan een hybride warmtepomp, maar hiermee kunt u wel volledig van het gas af. Om de prijs van een warmtepomp te bepalen, moet u eerst duidelijk hebben wat uw wensen en de mogelijkheden van uw woning zijn. We vertellen u hier graag meer over. 

 
Prijs hybride warmtepomp
Subsidie 
Exclusief cv-ketel 
€3.600 - €4.600 
Vanaf €1.500 
Inclusief cv-ketel 
€4.700 - €6.700 
Vanaf €1.500 

Is uw woning geschikt voor een warmtepomp?


  • Lager gasverbruik én lagere energiekosten
  • Profiteer van subsidies: tot wel €1.700!
  • Verlaag uw CO2 uitstoot aanzienlijk

Ontdek uw mogelijkheden met onze check!

Onze warmtepompen

Wanneer u zich al enigszins heeft verdiept in warmtepompen, weet u dat er verschillende soorten systemen op de markt zijn. Ook hybride warmtepompen zijn er in een aantal verschillende vormen. Het belangrijkste verschil zit hierbij in de bron die de pomp gebruikt om warmte uit op te wekken. ENGIE levert lucht/water warmtepompen. Een lucht/water warmtepomp verwarmt uw woning en tapwater met warmte uit de buitenlucht. 

Subsidies op de aanschaf van een warmtepomp

Op de aanschaf van een warmtepomp is subsidie beschikbaar gesteld door de overheid. Hiermee verlaagt u de investering en verkort u de terugverdientijd aanzienlijk. Gemiddeld moet u bij een hybride warmtepomp denken aan een subsidie van €1.500,- tot €2.000,-