Menumenuclose

Warmtepomp offerte aanvragen

Wilt u een warmtepomp offerte aanvragen? Dat is een goede keuze! Steeds meer mensen willen minder gas verbruiken of zelfs helemaal van het gas af. Een warmtepomp laten installeren is één van de stappen die u hiervoor kunt ondernemen. Wanneer uw woning goed geïsoleerd is, kunt u een warmtepomp laten plaatsen. Maar wat kost dit nu precies? Op deze pagina vindt u hierover meer informatie. Daarnaast leest u op deze pagina hoe u een warmtepomp offerte kunt aanvragen.

Een warmtepomp offerte aanvragen

Is uw woning geschikt voor een warmtepomp?


  • Lager gasverbruik én lagere energiekosten
  • Profiteer van subsidies: tot wel €1.700!
  • Verlaag uw CO2 uitstoot aanzienlijk

Ontdek uw mogelijkheden met onze check!

Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?

Voordat u voor een warmtepomp een offerte aanvraagt is het goed om te achterhalen of uw woning geschikt is voor een warmtepomp. Er zijn namelijk verschillende soorten warmtepompen die voor verschillende soorten woningen geschikt zijn. ENGIE biedt hybride warmtepompen aan, die geschikt zijn voor veel woningen. Een hybride opstelling werkt namelijk naast uw cv-ketel en is hierdoor ook toepasbaar in bestaande woningen. Belangrijk is wel dat uw woning goed geïsoleerd is door middel van dubbelglas, dak- en spouwmuurisolatie. Wat u niet verliest aan warmte hoeft u niet bij te verwarmen.

Tip: Meer weten over de eisen van een warmtepomp? Download gratis het warmtepomp magazine!

Wat kost een warmtepomp en wat levert het op?

Het aanschaffen en laten installeren van een goede kwaliteit warmtepomp kost zo’n €4.700, zonder nieuwe cv-ketel. Wilt u een nieuwe cv-ketel bij uw warmtepomp laten installeren, dan kunt u op de warmtepomp offerte een prijs vanaf €6.000 verwachten. Dit is een flinke investering, maar u kunt voor de aanschaf van een warmtepomp gebruik maken van subsidie. De subsidie voor een hybride warmtepomp ligt rond de €1.700. De terugverdientijd van een warmtepomp ligt, bij een huidig gasverbruik van 2000 m³ per jaar, rond de 10 jaar. Dit wordt korter naarmate uw huidige gasverbruik hoger is. Daarnaast beperkt u de terugverdientijd ook wanneer u gebruik maakt van de subsidie, omdat de investering vanuit uzelf dan kleiner wordt.

Warmtepomp offerte aanvragen

Voordat wij een offerte voor een warmtepomp uit kunnen brengen, moeten we een aantal dingen weten over uw woning en uw wensen. Daarom kunt u bij ENGIE een warmtepompchecklist invullen. Aan de hand van een aantal vragen kunnen wij u direct online advies geven over onze warmtepompen en kunt u een offerte aanvragen. Zo weet u goed waar u aan toe bent! 

Doe de online warmtepompcheck

Lokale installateurs

ENGIE werkt uitsluitend samen met lokale warmtepompexperts. Zo profiteert u altijd van het beste product en de beste service. Wist u dat ENGIE wereldwijd de grootste investeerder is in duurzame energie? We helpen ook u graag verder met het verduurzamen van uw woning, van oriëntatie tot installatie. Zo geniet u straks optimaal van uw duurzame keuzes!

Er is subsidie beschikbaar!

  • Subsidie beschikbaar op al onze warmtepompen
  • Tot wel €1.700 subsidie op een hybride warmtepomp
  • Verkleint de investering, verkort de terugverdientijd
Lees meer over de warmtepompsubsidie

Oriënteren

Past een warmtepomp bij uw woonsituatie?

Lees meer

Aanschaf

Alles over de aanschaf van een warmtepomp

Lees meer

Installatie

De warmtepomp wordt vakkundig geïnstalleerd

Lees meer

Na de installatie

Geniet jarenlang van energiezuinig verwarmen

Lees meer