Menumenuclose

Warmtepomp offerte aanvragen bij ENGIE

Steeds meer mensen willen minder gas verbruiken of zelfs helemaal van het gas af. Een warmtepomp laten installeren is één van de stappen die u hiervoor kunt ondernemen. Wanneer uw woning goed geïsoleerd is kunt u een warmtepomp laten plaatsen. Maar wat kost dit nu precies? Op deze pagina vindt u hierover meer informatie. Daarnaast leest u op deze pagina hoe u een warmtepomp offerte kunt aanvragen.

Is uw woning geschikt voor een warmtepomp?


  • Lager gasverbruik én lagere energiekosten
  • Profiteer van subsidies: tot wel €1.700!
  • Verlaag uw CO2 uitstoot aanzienlijk

Ontdek uw mogelijkheden met onze check!

Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?

Voordat u voor een warmtepomp een offerte aanvraagt is het goed om te achterhalen of uw woning geschikt is voor een warmtepomp. Er zijn namelijk verschillende soorten warmtepompen die voor verschillende soorten woningen geschikt zijn. ENGIE biedt hybride warmtepompen aan, die geschikt zijn voor veel woningen. Een hybride opstelling werkt namelijk naast uw cv-ketel en is hierdoor ook toepasbaar in bestaande woningen. Belangrijk is wel dat uw woning goed geïsoleerd is door middel van dubbelglas, dak- en spouwmuurisolatie. Wat u niet verliest aan warmte hoeft u niet bij te verwarmen.

Tip: Meer weten over de eisen van een warmtepomp? Download gratis het warmtepomp magazine!

Wat kost een warmtepomp en wat levert het op?

Het aanschaffen en laten installeren van een goede kwaliteit warmtepomp kost zo’n €4700, zonder nieuwe cv-ketel. Wilt u een nieuwe cv-ketel bij uw warmtepomp laten installeren, dan kunt u op de warmtepomp offerte een prijs vanaf €6000 verwachten. Dit is een flinke investering, maar u kunt voor de aanschaf van een warmtepomp gebruik maken van subsidie. De bedragen hiervan verschillen en zijn afhankelijk van het soort warmtepomp dat u kiest. De terugverdientijd van een warmtepomp ligt, bij een huidig gasverbruik van 2000 m³ per jaar, rond de 10 jaar. Dit wordt korter naarmate uw huidige gasverbruik hoger is. Daarnaast beperkt u de terugverdientijd ook wanneer u gebruikmaakt van en subsidie, omdat de investering vanuit uzelf dan kleiner wordt.

Ik wil een warmtepomp offerte aanvragen

Wanneer u goed heeft gecontroleerd of uw woning geschikt is voor een warmtepomp kunt u een offerte gaan aanvragen. Met onze warmtepomp offerte willen wij u een zo persoonlijk mogelijk advies geven. Daarom kunt u bij ENGIE een warmtepompchecklist invullen. Aan de hand van een aantal vragen kunnen wij u een maatwerk advies geven over onze warmtepompen. Zo weet u goed waar u aan toe bent!

Oriënteren

Past een warmtepomp bij uw woonsituatie?

Lees meer

Aanschaf

Alles over de aanschaf van een warmtepomp

Lees meer

Installeren

Alles over de installatie van een warmtepomp

Lees meer

Na de installatie

Geniet jarenlang van energiezuinig verwarmen

Lees meer
closeDeze website maakt gebruikt van cookiesCookies accepteren