Menumenuclose

Warmtepomp subsidie aanvragen

Heeft u een warmtepomp aangeschaft of gaat u dit binnenkort doen? Let er dan op dat u recht heeft op subsidie. Om deze subsidie te ontvangen moet u zelf een aanvraag indienen. Dit is vrij eenvoudig en duurt wanneer u de juiste document heeft niet lang. Op deze pagina leggen we u uit hoe u de subsidie kunt aanvragen. Klik hier als u meer wilt weten over wat de subsidie precies inhoudt

Daarom warmtepompsubsidie!

  • Eenvoudig en snel aangevraagd
  • Tot wel €1.700 subsidie op een hybride warmtepomp
  • Verkleint de investering, verkort de terugverdientijd

Stap 1: lees de voorwaarden

Aan de subsidie zijn een aantal voorwaarden verbonden. Zo moet u een geldig burgerservice nummer hebben. Ook dient u de investering eerst in zijn geheel zelf te betalen. Na betalen en installatie kunt u de subsidieaanvraag indienen. Bekijk hier alle voorwaarden van de ISDE subsidie voor particulieren

Stap 2: voldoet het apparaat?

Er zijn een aantal eisen gesteld waaraan de warmtepomp moet voldoen. Om dit inzichtelijk te maken is er een apparatenlijst opgesteld met daarin alle warmtepompen die in aanmerking komen voor subsidie.

Stap 3: de aankoop en installatie

Voordat u uw subsidieaanvraag in kunt dienen, moet u het apparaat eerst zelf aanschaffen. Bewaar het bewijs van aanschaf en het betaalbewijs. Dit heeft u in uw aanvraag nodig om aan te tonen dat het apparaat uw eigendom is. 

Het is van belang dat de warmtepomp in Nederland wordt geïnstalleerd en dat u na installatie binnen 6 maanden uw subsidieaanvraag indient.

Stap 4: de subsidie aanvragen

Na installatie dient u binnen 6 maanden de subsidieaanvraag in via mijn.rvo.nl. Na deze 6 maanden vervalt het recht op de subsidie.

Meer dan 90% van de subsidieaanvragen worden binnen 8 weken afgehandeld. De overige 10% ontvangt na ongeveer 7 weken een brief met eenmalige verlenging van de afhandeltermijn. Dit gebeurt wanneer bijvoorbeeld bepaalde informatie ontbreekt.

Stap 5: uitbetaling van de subsidie

Nadat de subsidie is toegewezen wordt deze na maximaal 1 week aan u uitbetaald. 

Is uw woning geschikt voor een warmtepomp?


  • Lager gasverbruik én lagere energiekosten
  • Profiteer van subsidies: tot wel €1.700!
  • Verlaag uw CO2 uitstoot aanzienlijk

Ontdek uw mogelijkheden met onze check!

Oriënteren

Past een warmtepomp bij uw woonsituatie?

Lees meer

Aanschaf

Alles over de aanschaf van een warmtepomp

Lees meer

Installatie

De warmtepomp wordt vakkundig geïnstalleerd

Lees meer

Na de installatie

Geniet jarenlang van energiezuinig verwarmen

Lees meer