Menumenuclose

Minder gasverbruik door een warmtepomp

Creëer uw ideale WinWoonSituatie met een warmtepomp

Vraag het warmtepomp magazine aan

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een duurzaam alternatief voor de huidige cv-ketel. Het systeem haalt energie uit natuurlijke bronnen, zoals warmte uit de grond of uit de buitenlucht. Hierdoor wordt minder of zelfs helemaal geen gas verbruikt. Goed voor het milieu én uw energiekosten dus. Van tevoren is het belangrijk dat u uw huis goed isoleert. Dit is vaak de eerste stap om uw ideale WinWoonSituatie te creëren. Daarna geniet u optimaal van alle voordelen die een warmtepomp biedt. 


De 5 voordelen van een warmtepomp

  • Lagere energiekosten
  • Goed voor het milieu
  • Geen of minder gasverbruik
  • Aantrekkelijke subsidiemogelijkheden
  • Comfortabele warmte door de gehele woning

Een hybride of elektrische warmtepomp

Er zijn twee soorten warmtepompen: hybride en volledig elektrische. De aanschaf van een hybride warmtepomp is voordeliger dan een volledig elektrische variant. In een bestaande woning wordt vaak gekozen voor een hybride opstelling. Een hybride warmtepomp werkt gedeeltelijk op gas. Deze wordt dan gecombineerd met de al aanwezige cv-ketel. Bij nieuwbouw is de keuze voor geen gasaansluiting vaak gemakkelijker. Een woning wordt dan volledig elektrisch verwarmd. Een volledig elektrische warmtepomp is alleen te installeren in zeer goed geïsoleerde woningen.

Meer weten over de mogelijkheden?

Doe de warmtepomp checklist

ENGIE + Breman

Breman is de partner van ENGIE op het gebied van warmtepompen. Ze is met ruim 90 jaar ervaring dé expert in duurzame en energiebesparende oplossingen voor uw woning. Breman heeft ruim 1500 medewerkers in dienst waarbij vakmanschap hoog in het vaandel staat. Ze adviseert u over warmtepompen van oriëntatie tot en met installatie. Op deze manier profiteert u optimaal van uw duurzame investering.

Veelgestelde vragen over warmtepompen

Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp?

Hoe ingrijpend is de aanpassing aan mijn huis?

Hoe werkt een warmtepomp?

Maakt een warmtepomp veel geluid?

Wat zijn de kosten van een warmtepomp?

Kan ik subsidie op een warmtepomp krijgen?

Ontvang ons gratis
Warmtepomp Magazine

E-mailadres *
*

Warmtepomp, en dan?
Creëer uw ideale WinWoonSituatie

De kracht van besparen is de combinatie van duurzame investeringen. Klein of groot: u bespaart energie. Goed voor het milieu en uw portemonnee. Ontdek wat u nog meer kunt doen.

Doe de ENGIE Wijzer Meer over WinWoonSituatie

closeDeze website maakt gebruikt van cookiesCookies accepteren