Menumenuclose

Is een warmtepomp in uw woning mogelijk?

Ontdek eenvoudig of een warmtepomp past binnen uw ideale WinWoonSituatie

Een hybride warmtepomp: klaar voor de toekomst

Een hybride warmtepomp is een duurzaam alternatief voor de huidige cv-ketel. Het systeem haalt energie uit natuurlijke bronnen, zoals warmte uit de buitenlucht. Hierdoor gaat u tot wel 80% minder gas verbruiken. Goed voor het milieu én uw energiekosten dus. En is het buiten te koud? Dan springt uw huidige of een geïntegreerde cv-ketel bij. Zo geniet u altijd van een comfortabel warm huis. Van tevoren is het belangrijk dat u uw huis goed isoleert. Dit is vaak de eerste stap om uw ideale WinWoonSituatie te creëren. Daarna geniet u optimaal van alle voordelen die een warmtepomp biedt. 

Oriënteren

Past een warmtepomp bij uw woonsituatie?

Lees meer

Aanschaf

Alles over de aanschaf van een warmtepomp

Lees meer

Installeren

Alles over de installatie van een warmtepomp

Lees meer

Na de installatie

Geniet jarenlang van energiezuinig verwarmen

Lees meer


De 5 voordelen van een hybride warmtepomp

  • Lagere energiekosten
  • Goed voor het milieu
  • Minder gasverbruik
  • Aantrekkelijke subsidiemogelijkheden
  • Comfortabele warmte door de gehele woning

Is uw woning geschikt voor een warmtepomp?

Met een warmtepomp verwarmt u uw woning op een duurzame manier. Benieuwd naar de mogelijkheden in uw woning? Met de ENGIE warmtepompcheck ontvangt u op basis van een aantal vragen direct een maatwerkadvies.

Doe de ENGIE warmtepompcheck!

ENGIE + Breman

Breman is de partner van ENGIE op het gebied van warmtepompen. Ze is met ruim 90 jaar ervaring dé expert in duurzame en energiebesparende oplossingen voor uw woning. Breman heeft ruim 1500 medewerkers in dienst waarbij vakmanschap hoog in het vaandel staat. Ze adviseert u over warmtepompen, van oriëntatie tot en met installatie. Op deze manier profiteert u optimaal van uw duurzame investering.

Een hybride of elektrische warmtepomp: de verschillen

Er zijn twee soorten warmtepompen: hybride en volledig elektrische. De aanschaf van een hybride warmtepomp is voordeliger dan een volledig elektrische variant. In een bestaande woning wordt vaak gekozen voor een hybride opstelling, omdat volledig elektrisch vaak niet haalbaar is. Een hybride warmtepomp werkt samen met een bestaande of geïntegreerde cv-ketel. Is het buiten te koud en redt de warmtepomp het niet meer om de woning warm te krijgen? Dan springt de cv-ketel bij. Zo geniet u altijd van een comfortabel warme woning.

Bij nieuwbouw is de keuze voor een volledig elektrische warmtepomp vaak gemakkelijker. Een volledig elektrische warmtepomp is alleen te installeren in zeer goed geïsoleerde woningen. In de bestaande bouw lukt het in veel gevallen niet om de woning het gehele jaar door comfortabel warm te krijgen en te houden en is de verbouwing te ingrijpend en/of te kostbaar om dit te realiseren. Hierdoor ligt de keuze voor een hybride oplossing meer voor de hand. Alle informatie op deze website en het advies uit de checklist richt zich daarom ook alleen op de hybride warmtepomp en niet op een volledig elektrische oplossing.

Veelgestelde vragen over hybride warmtepompen

Is mijn huis geschikt voor een hybride warmtepomp?

Kan ik subsidie op een warmtepomp krijgen?

Hoe ingrijpend is de aanpassing aan mijn huis?

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Maakt een warmtepomp veel geluid?

Wat zijn de kosten van een hybride warmtepomp?

Ontvang ons gratis
Warmtepomp Magazine

E-mailadres *
*

Warmtepomp, en dan?
Creëer uw ideale WinWoonSituatie

De kracht van besparen is de combinatie van duurzame investeringen. Klein of groot: u bespaart energie. Goed voor het milieu en uw portemonnee. Ontdek wat u nog meer kunt doen.

Doe de warmtepompcheck Meer over WinWoonSituatie

closeDeze website maakt gebruikt van cookiesCookies accepteren