Menumenuclose

Welke soorten elektrische auto's zijn er?

Een elektrische auto of toch een plug-in hybride? Elektrisch rijden kan op meerdere manieren. Maar wat zijn nou de verschillen tussen de verschillende vormen van elektrisch rijden? Wij leggen het graag aan u uit.

Hybride

Een hybride auto heeft een accu, een elektrische (start)motor en een benzinemotor. Bij een Hybride auto is de elektrische motor ondergeschikt aan de benzinemotor. Een hybride hoeft niet aan een laadpaal opgeladen te worden. Opladen gebeurt tijdens het rijden.

Plug-in hybride

In tegenstelling tot een gewone hybride, is bij een plug-in hybride de benzinemotor ondergeschikt aan de elektrische motor. Een plug-in hybride kan worden opgeladen via een laadpaal. Is de stroom op, dan rijd je op de brandstofmotor verder. Zo zijn ook langere afstanden geen probleem.

Elektrische auto met range extender

Een elektrische auto met range extender rijdt volledig op stroom. Maar er is wel een verschil met een normale elektrische auto. In dit type auto zit een kleine brandstofmotor die de accu oplaadt wanneer deze leeg dreigt te raken. Zo kunt u uw reis elektrisch vervolgen en zijn langere ritten geen enkel probleem.

Volledig elektrische auto

Volledig elektrische auto’s hebben uitsluitend een elektrische motor. Deze auto maakt dus op geen enkele manier gebruik van brandstof. Wanneer de accu leeg is moet deze aan de laadkabel opgeladen worden via een laadpaal. Voor langere ritten is een elektrische auto nog niet genoeg ontwikkeld, maar voor woon-werkverkeer is een elektrische auto ideaal.

Lees hier alle voor- en nadelen van elektrisch rijden.

Heeft u vragen?

Ons serviceloket laadpalen helpt u graag! U kunt ons bellen op telefoonnummer 088 444 66 80.
Van maandag t/m vrijdag van 8.30 - 18.00 uur. (lokaal tarief)