Menumenuclose

Zolder isoleren

Een woning verliest via het dak ongeveer 30% van de warmte. Dit komt doordat warme lucht naar boven verplaatst. Wilt u de isolatie van uw woning aanpakken, dan is het verstandig om uw zolder te isoleren om zo warmteverlies via de het dak voorkomen. Daarnaast wordt de zolder door isolatie een aangename ruimte die u bijvoorbeeld als leefruimte kunt gaan gebruiken. Wij leggen u meer uit over het isoleren van uw zolder.

Uw zolder isoleren met dakisolatie

Het isoleren van het dak van uw woning kan op twee manieren: van binnenuit of van buitenaf. Beide vormen van dakisolatie zorgen ervoor dat uw dak warmte en kou van buitenaf tegenhoudt.

Dakisolatie van binnenuit

Dakisolatie wordt meestal aangebracht aan de binnenkant van het dak. Dit is de meest voorkomende oplossing voor bestaande woningen. Het materiaal dat wordt gebruikt, polyurethaan (PUR), heeft een hoge isolatiewaarde en is hierdoor uitermate geschikt voor de isolatie van uw zolder. Een isolatie-expert brengt het materiaal aan, tegen de binnenkant van het dak. Dit gebeurt vakkundig en snel, zodat u uw zolderruimte kort na de isolatie weer kunt gebruiken.

Dakisolatie van buitenaf

Een dak isoleren aan de buitenzijde gebeurt vaak bij nieuwbouwwoningen, tijdens de bouw. Bij deze vorm van isolatie worden op het dak isolerende dakplaten aangebracht. Over de isolerende laag worden de panlatten en dakpannen aangebracht. Dakisolatie van buitenaf is ook wel mogelijk voor bestaande woningen, maar in verband met de grotere investering wordt voor bestaande woningen vaker gekozen voor dakisolatie van binnenuit.

Isolatie van de zoldervloer

Wanneer u uw zolder laat isoleren wordt de zolderruimte een ruimte waar warmte goed binnen blijft. U kunt van uw zolder dan heel goed een extra slaapkamer of een leefruimte maken. Maar wanneer u de zolderruimte niet gebruikt als leefruimte, is het zonde om deze constant te verwarmen. U kunt dan kiezen voor zoldervloerisolatie. Door de vloer van uw zolder isoleren, en de zolderruimte niet meer hoeven te verwarmen, bespaart u aanzienlijk op uw stookkosten.

Ik wil mijn zolder laten isoleren

Ziet u het wel zitten om van uw zolder een extra woonruimte te maken, of vindt u het zonde om altijd de ruimte warm te stoken terwijl u zelf nooit op zolder bent? Lees meer over isolatie in ons gratis isolatiemagazine. Wilt u persoonlijk advies over de isolatie van uw zolder? De isolatie-experts van onze partner Pluimers gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.