Menumenuclose

Vloerisolatie prijs

Wanneer een vloer in een woning niet goed geïsoleerd is, kan er veel warmte verloren gaan via de vloer. Het isoleren van de vloer kan voor een flinke besparing zorgen op de energierekening. Vloerisolatie kan zowel op de bovenzijde als onderzijde worden aangebracht. Heeft uw woning een kruipruimte onder de vloer? Dan is het verstandig om vloerisolatie aan de onderzijde aan te brengen, dit zal het beste resultaat opleveren.

Welke soorten vloerisolatie zijn er?

Er zijn verschillende soorten isolatie beschikbaar om de vloer te isoleren. De meest gebruikte isolatiematerialen zijn: isolatieplaten, gespoten PUR en isolatiechape.

Vloerisolatieplaten
Isolatieplaten kunnen zowel aan de onderzijde als bovenzijde van de vloer worden bevestigd. Isolatieplaten zijn een goede optie wanneer de woning geen kruipruimte heeft. 

Gespoten PUR
Is er wel een kruipruimte aanwezig in de woning, dan is isoleren met gespoten PUR een mogelijkheid. PUR vult alle hoeken en gaten op en kent een hoge isolatiewaarde.

Isolatiechape
Isolerende chape bestaat uit cement en isolerend materiaal. Dit type vloerisolatie neemt weinig ruimte in beslag. Isolatiechape wordt vaak gebruikt in combinatie met een ander type vloerisolatie om zoveel mogelijk warmte besparen.

Tip: Meer weten over isolatie? Download gratis het isolatiemagazine!

Prijs per m² vloerisolatie

Type vloerisolatie Startprijs in € per m²
Vloerisolatieplaten 30
Gespoten PUR 25
Isolatiechape 30

Subsidie voor vloerisolatie

In Nederland zijn verschillende subsidies beschikbaar om uw woning duurzamer te maken. Ook voor isolatie is er subsidie beschikbaar. De subsidie voor vloerisolatie is ongeveer 5 euro per m².

Offerte voor vloerisolatie

Wilt u exact weten wat de prijs voor vloerisolatie in uw woning is met het gewenste isolatie materiaal? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Vraag vrijblijvend een offerte aan