Menumenuclose

Kruipruimte isolatie prijzen op een rijtje

Bij het isoleren van een kruipruimte wordt niet de onderkant van de vloer geïsoleerd, maar juist de onderkant van de kruipruimte. Op de bodem van de kruipruimte wordt een isolerende laag aangebracht. Om deze reden worden de termen bodemisolatie en kruipruimte isolatie door elkaar gebruikt. 

Wat bepaalt de prijs van kruipruimte isolatie? 

De prijs van kruipruimte isolatie is afhankelijk van uw woningtype, of de kruipruimte bereikbaar is, hoe vochtig het er is en welke voorziening voor ventilatie aanwezig is. Wanneer u kruipruimte isolatie laat aanbrengen, zal het u gemiddeld €25 tot €35 per m2 kosten. Per vierkante meter bespaart het isoleren van de kruipruimte ongeveer 3 m3 gas. Uw investering is dan op een termijn van 5 tot 10 jaar terugverdiend.

Type woning 
Vloeroppervlakte in m² 
Prijzen kruipruimte isolatie 
Rijtjeshuis 
45 m² 
€ 1100 - € 1600 
Hoekwoning 
50 m² 
€ 1200 - € 1800 
2 onder 1 kap 
55 m² 
€ 1300 - € 1900 
Vrijstaand huis 
70 m² 
€ 1700 - € 2500 

Het beste effect met kruipruimte- én vloerisolatie

Omdat in oudere huizen de vloer uit zichzelf vaak niet geïsoleerd is, verliest u ondanks de bodemisolatie alsnog warmte via de vloer. Het effect van de kruipruimte isolatie is dus maximaal wanneer u ook vloerisolatie toepast. Door deze isolatie wordt niet alleen optrekkend vocht, maar ook de vorming van schimmels tegengegaan. Dit zorgt er voor dat u geen last meer heeft van een muffe lucht in huis.

Voordelen van de kruipruimte isoleren

  • Minder energieverbruik: bespaar 10% tot 15% op gas
  • Merkbaar warmere vloer die minder snel koud is in de winter
  • Combineer isolatie en dampschermen om stank en schimmels te voorkomen
 Wat als de kruipruimte te krap is? 

Wanneer de kruipruimte nauwelijks ruimte biedt om in te manoeuvreren, kiest men vaak voor het gedeeltelijk opvullen van de kruipruimte met een licht isolatiemateriaal. Het kan dan gaan om isolatiechips of isolatieschelpen van piepschuim, maar ook andere materialen zijn mogelijk. Voordeel van deze methode is dat het om een goedkope manier van isolatie gaat die toch efficiënt is. 

Benieuwd naar wat kruipruimte isolatie kost voor u? 

Voor een goede indicatie is meer informatie nodig over uw exacte situatie. Vraag een offerte aan en ontvang een prijsopgave op maat voor uw woning!

Vraag vrijblijvend een offerte aan