Menumenuclose

Vloerisolatie: Veeg de vloer aan met kou

Creëer uw ideale WinWoonSituatie met vloerisolatie

Vraag het isolatie magazine aan

Voorkom warmteverlies met vloerisolatie

Vloerisolatie voorkomt dat u veel warmte verliest via de vloer. Daarnaast komt er veel kou de woning in vanuit de kruipruimte. Dit is slecht voor het milieu en voor uw energiekosten. Door isolatie voelt de vloer lekker warm aan, ervaart u minder last van tocht en is de temperatuur in huis overal gelijk. Naast dat u hierdoor energie en geld bespaart, levert het veel wooncomfort op.

De voordelen van vloerisolatie

 • Meer wooncomfort
 • Minder verlies van warmte
 • Lagere energiekosten
 • Beter voor het milieu
 • Minder tocht
 • Geen optrekkend vocht meer uit kruipruimten

Besparingen vloerisolatie

Uw vloer isoleren is een goede investering. U voelt direct verschil in huis en in uw portemonnee. Bij een gemiddelde eengezinswoning met HR-combiketel bespaart u na het plaatsen van vloerisolatie tot € 210 per jaar op de energierekening. Door uw kruipruimte te isoleren, bespaart u 10% tot 15% op gasverbruik. Een flinke besparing die goed is voor u en voor het milieu. Uw investering is in een periode van vijf tot tien jaar terugverdiend.

Vraag een adviesgesprek aan

De 2 soorten vloerisolatie

Er zijn twee mogelijkheden om uw vloer te isoleren: bodemisolatie en vloerisolatie. Het effect van uw vloer isoleren is maximaal als u beide isolaties toepast. Zelfs bij beperkte ruimte onder de vloer is er nog veel met isolatie mogelijk.

 • Bodemisolatie

  Bij bodemisolatie wordt de onderkant van de kruipruimte aangepakt. Dit noemen ze ook wel kruipruimte isolatie. Bodemisolatie zorgt ervoor dat kou en vocht niet omhoog trekken de woning in. Hierdoor voorkomt u een muffe lucht in huis. Een droger huis is bovendien sneller warm te krijgen.


 • Vloerisolatie

  Bij vloerisolatie wordt er juist isolatie aangebracht aan de bovenkant van de kruipruimte. Deze laag zorgt dat de warmte binnen blijft en de kou buiten. De vloer van de begane grond is hierdoor gemiddeld vier graden warmer. In sommige gevallen wordt de isolatie op de vloer aangebracht. Dit is nodig als er geen ruimte is voor isolatie onder de vloer.
Kosten vloerisolatie

De kosten voor vloerisolatie zijn laag vergeleken met de besparing. Voor vloerisolatie betaalt u gemiddeld € 40 per m2. Uw kruipruimte isoleren is iets voordeliger. De exacte kosten van vloer- en kruipruimte-isolatie zijn afhankelijk van uw woningtype, bereikbaarheid van de kruipruimte en hoe vochtig het er is. De investering die u doet in isolatie verdient u binnen enkele jaren weer terug. Daarnaast gaat het comfort in uw woning aanzienlijk omhoog.

Subsidie op vloerisolatie

Voor particuliere huiseigenaren is er geen subsidie op vloerisolatie vanuit de Rijksoverheid. Een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan subsidie aanvragen voor de woningen. U kunt ongeveer tot 20% van de kosten op vloerisolatie terugkrijgen. Deze subsidie moet u aanvragen vóórdat de werkzaamheden gedaan worden. Sommige gemeenten bieden subsidie op vloerisolatie aan voor particulieren en vve’s. Welke subsidies beschikbaar zijn en welke voorwaarden er gelden, verschilt per gemeente. Kijk op verbeterjehuis.nl of er in uw gemeente subsidie mogelijk is.

Gratis adviesgesprek

Wilt u weten wat uw vloer isoleren voor effect heeft op uw energieverbruik? Onze partner Pluimers is met ruim 40 jaar ervaring dé specialist in isolatie. Samen met u bereiken ze het hoogste rendement. Vraag vrijblijvend een gratis adviesgesprek aan.

Vraag adviesgesprek aan

Ontvang ons gratis Isolatie Magazine

E-mailadres *
*

Isolatie, en dan?
Creëer uw ideale WinWoonSituatie

De kracht van besparen is de combinatie van duurzame investeringen. Klein of groot: u bespaart energie. Goed voor het milieu en uw portemonnee. Ontdek wat u nog meer kunt doen.

Doe de ENGIE Wijzer Meer over WinWoonSituatie