Menumenuclose

Kan ik subsidie voor vloerisolatie krijgen?

Een koud aanvoelende vloer is vaak het resultaat van slechte vloerisolatie of kruipruimte-isolatie. Wilt u dit in uw woning verhelpen door vloerisolatie aan te brengen? Houd er dan rekening mee dat u misschien in aanmerking komt voor subsidie voor vloerisolatie, of u andere mogelijkheden hebt voor de financiering voor uw isolatiemaatregelen. Lees er meer over op deze pagina.

Subsidies voor vloerisolatie

Voor particulieren
Als particulier is het op dit moment niet mogelijk om subsidie aan te vragen voor vloerisolatie. De subsidie was er wel, maar is inmiddels opgebruikt. Het is niet duidelijk of er nieuwe subsidie voor vloerisolatie beschikbaar wordt gesteld voor particulieren.

Voor Verenigingen van Eigenaren
Als Vereniging van Eigenaren (VvE) is het wel mogelijk om subsidie aan te vragen. Dit kan voor een gebouw met koopwoningen, waarin minimaal 2 soorten isolatie worden toegepast. Bent u dus woonachtig in een koopwoning die is aangesloten bij een VvE, dan kan de VvE een aanvraag doen.

Alternatief voor subsidie: energiebespaarlening

Wanneer u uw woning laat isoleren heeft dit niet alleen een positieve uitwerking op uw stookkosten, maar ook op het milieu. Daarom zijn er buiten subsidie voor vloerisolatie ook andere mogelijkheden voor financiering. Een goede optie is een energiebespaarlening. Dit is een lening die specifiek is voor energiebesparende maatregelen, zoals isolatie. Met een dergelijke lening kunt u boetevrij en tegen een lage rente geld lenen om isolatie toe te laten passen in uw woning.

Vraag een adviesgesprek aan

Wilt u uw woning laten isoleren, vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze isolatiedeskundigen. Tijdens het gesprek wordt met u besproken welke manier van isolatie het beste voor uw woning geschikt is, wat de kosten ongeveer zullen zijn en wat de isolatie zal gaan opbrengen. Wilt u liever eerst meer informatie over isolatie? Lees ons gratis Isolatie Magazine.