Menumenuclose

Kan ik subsidie voor spouwmuurisolatie krijgen?

Wanneer u last hebt van kou, vocht en tocht langs muren en ramen zijn niet of slecht geïsoleerde spouwmuren vaak de oorzaak. Wilt u uw spouwmuren laten isoleren? Houd dan zeker rekening met mogelijke subsidies en andere manieren om de isolatie mee te financieren! Op deze pagina leggen wij u uit wat de mogelijkheden zijn.

Waarom spouwmuurisolatie?

  • U kunt tot wel 30% besparen en zult het verschil op uw energierekening snel merken.
  • De terugverdientijd is snel: afhankelijk van uw type woning verdient u de isolatie in een paar jaar terug.
  • Spouwmuurisolatie is binnen één dag gerealiseerd en tijdens het aanbrengen kunt u gewoon in huis blijven.

Subsidie voor spouwmuurisolatie: alleen voor VvE's

In het verleden was het voor zowel Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) als particulieren mogelijk om subsidie voor spouwmuurisolatie aan te vragen. Inmiddels is de subsidie voor particulieren op, dus kan deze niet meer worden aangevraagd. Voor VvE’s is het nog wel mogelijk om subsidie van zo’n 20% aan te vragen voor de isolatie van een gebouw met koopwoningen. Een vereiste is wel dat in dit gebouw minimaal 2 verschillende soorten isolatie toegepast moeten worden. De subsidie moet tevens aangevraagd worden voordat begonnen wordt met isoleren.

Goede optie voor particulieren: energiebespaarlening

Als particulier is het dus niet mogelijk om subsidie voor spouwmuurisolatie aan te vragen. Gelukkig is er een goed alternatief: de energiebespaarlening, speciaal voor energiebesparende investeringen. Dit is een slimme optie wanneer u bijvoorbeeld niet te veel van uw spaargeld wilt investeren in de isolatie. Met een energiebespaarlening kunt u tegen een lage rente, boetevrij geld lenen voor de isolatie van uw woning.

Vrijblijvend advies over spouwmuurisolatie

Wilt u uw woning (beter) laten isoleren? Vraag een gesprek aan met één van onze isolatiedeskundigen. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek bespreekt de deskundige met u de mogelijkheden voor isolatie in uw woning.