Menumenuclose

Subsidie voor isolatie

U bent eigenaar van een koophuis, wilt uw woning laten isoleren en bent op zoek naar subsidie voor de isolatie. Misschien wilt u liever niet te veel spaargeld investeren of is uw spaargeld niet toereikend. In dat geval kunt u gebruik maken van een energiebespaarlening, in plaats van een subsidie. Voor subsidie voor isolatie komen op dit moment alleen Verenigingen van Eigenaren (VvE) in aanmerking.

Subsidie voor VvE's

Valt uw woning onder een Vereniging van Eigenaren, dan kan de VvE subsidie aanvragen voor isolatie. Dankzij deze subsidie kan tot wel 20% op de kosten bespaard worden.

Subsidie isolatie aanvragen voor VvE

Een Vereniging van Eigenaren kan subsidie aanvragen voor de isolatie van woningen wanneer de situatie voldoet aan de volgende eisen:
  • De subsidie is aangevraagd voorafgaand aan de uitvoering van de isolatie
  • De isolatie vindt plaats in een gebouw met koopwoningen
  • In het gebouw moeten minstens twee soorten isolatie worden toegepast

Ook is het voor VvE’s mogelijk om subsidie aan te vragen voor advies over de aanpak van de isolatie. Tevens kan subsidie worden aangevraagd voor het opstellen van een duurzaam, meerjarenonderhoudsplan.

Oplossing voor particulieren: energiebespaarlening

Als particulier kon u tot eind april 2017 subsidie aanvragen, maar inmiddels is deze subsidie op. De enige manier waarop u op dit moment in aanmerking kunt komen voor subsidie, is via een Vereniging van Eigenaren. Wel kunt u als particulier boetevrij en tegen een lage rente geld te lenen, met een energiebespaarlening. Met de besparing die u maakt dankzij de isolatie, kunt u de lening in veel gevallen terugbetalen.