Menumenuclose

Subsidie voor dubbel glas

Wanneer de ramen in uw woning voorzien zijn van enkel glas, is het verstandig om deze te vervangen door dubbel glas. Het vervangen van enkel glas in uw woning zorgt voor een flinke besparing op uw jaarlijkse energierekening.

Subsidieregeling voor dubbel glas

Sinds 2013 is er een verlaagd btw tarief voor de arbeidswerkzaamheden van renovatie en verbouwingen. De btw is van 21% verlaagd naar 6%. Dit geldt alleen voor de arbeidskosten, dus niet voor het dubbel glas zelf. Via de energiesubsidiewijzer kunt u zien welke subsidie er in uw gemeente beschikbaar is.

Soorten dubbel glas

Wanneer u enkel glas in uw woning gaat vervangen door isolerend dubbel glas, heeft u de keuze uit verschillende soorten isolerend glas. Elk type glas heeft zijn eigen U-waarde. Hoe hoger de U-waarde, hoe meer warmte er doorgelaten wordt. Enkel glas heeft bijvoorbeeld een U-waarde van 5,8.

Gewoon dubbel glas
Bij gewoon dubbel glas is de spouw gevuld met lucht. De U-waarde van gewoon dubbel glas is 2,7.

HR(++) glas
Bij HR en HR+ is de spouw ook gevuld met lucht, maar zit er aan de binnenzijde van het glas een onzichtbaar laagje die zorgt voor betere isolatie. De U-waarde van HR glas is 1,7 tot 2,0. De U-waarde van HR+ is 1,3 tot 1,6. Bij HR++ is de spouw niet gevuld met lucht maar met edelgas, dit zorgt voor een U-waarde van 1,0 tot 1,2.

Triple glas
Triple glas wordt ook wel driedubbel glas genoemd. Door de drie glaslagen zijn er twee spouwen die gevuld worden met edelgas. Triple glas heeft een U-waarde van

Voordelen van dubbel glas

Het vervangen van enkel glas voor isolerend glas brengt een aantal voordelen met zich mee. Het zorgt voor meer comfort in een woning en een besparing op de energierekening. Daarnaast zorgt dubbel glas ervoor dat u minder last heeft van tocht en lawaai.