Menumenuclose

Kan ik subsidie voor dakisolatie krijgen?

Wilt u minder gas gaan verbruiken, dan is het isoleren van uw woning en dak een goede eerste stap. Hoewel u de investering voor isolatie relatief snel kunt terugverdienen, is het ook prettig om te weten of er subsidie voor dakisolatie beschikbaar is. Wij vertellen u graag meer over subsidies voor dakisolatie en andere mogelijkheden om dakisolatie te financieren.

Waarom dakisolatie?

  • U bespaart direct en kunt tot wel 20% minder gas verbruiken
  • Dakisolatie zorgt voor meer comfort, omdat de temperatuur in uw huis minder snel daalt
  • Dakisolatie wordt binnen 1 dag gerealiseerd

Subsidie voor dakisolatie alleen nog voor VvE's

Wilt u subsidie aanvragen voor dakisolatie, dan kan dit tegenwoordig alleen via een Vereniging van Eigenaren (VvE). Valt uw woning niet onder een VvE, dan kunt u helaas geen gebruik maken van een subsidie. De subsidie voor particulieren is namelijk op. Verenigingen van Eigenaren kunnen subsidie krijgen voor de isolatie van een gebouw met koopwoningen. Hiervoor bedraagt de subsidie zo’n 20% van de kosten, mits er minstens 2 soorten isolatie worden toegepast in het gebouw. Ook moet de subsidie voorafgaand aan de dakisolatie aangevraagd worden.

Alternatief voor subsidie particulieren: energiebespaarlening

Als particulier wilt u de investering die u moet doen voor dakisolatie het liefst zo klein mogelijk houden. Misschien hebt u niet genoeg spaargeld om ineens de isolatie te betalen, of wilt u liever niet uw spaargeld gebruiken voor de isolatie. Een energiebespaarlening biedt in dit soort situaties een uitkomst en is een goed alternatief voor subsidie op dakisolatie. Met een energiebespaarlening kunt u boetevrij en tegen een lage rente geld lenen voor energiebesparende investeringen, zoals dakisolatie.

Lees meer over de energiebespaarlening

Is isolatie voor u interessant?

Wilt u uw woning beter laten isoleren? Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze isolatie-experts. Zo komt u erachter welke vorm van isolatie voor uw woning het meest geschikt is, en ontdekt u wat de kosten voor u ongeveer zullen zijn. Liever eerst meer informatie inwinnen over isolatie? Download ons gratis Isolatie Magazine.