Menumenuclose

Subsidie op isoleren

Door uw woning te isoleren verhoogt u uw wooncomfort, verlaagt u uw CO2-uitstoot en brengt u uw energierekening omlaag. Isoleren verdient zich vaak binnen een aantal jaren terug. Maar hoe mooi zou het zijn als deze terugverdientijd nog verder wordt verkort door middel van subsidie. In sommige gevallen is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor isolatie en daarmee uw investering te verkleinen.

Isolatiesubsidie per gemeente

Voor het komende jaar zijn er (nog) geen landelijke isolatie subsidies bekend. Wel zijn er een aantal gemeenten die subsidie verstrekken aan mensen die hun woning willen isoleren. Of en hoeveel subsidie u kunt krijgen is dus afhankelijk van waar u woont. Via www.energiesubsidiewijzer.nl kunt u zien of uw gemeente subsidie beschikbaar heeft voor isolatie en andere energiebesparende maatregelen.

Andere mogelijkheden financieren isolatie

Naast subsidie zijn er ook andere manieren om investeringen in energiebesparing te kunnen financieren. Een andere mogelijkheid is de Energiebespaarlening. Bij deze lening staat het rentetarief voor de gehele looptijd vast en betaalt u een vast bedrag per maand. De rente is zeer aantrekkelijk. De looptijd ligt tussen de 7 en 15 jaar. De rente van de lening is voor de meeste woningeigenaren fiscaal aftrekbaar. Lees hier meer over alle subsidies en de Energiebespaarlening.

Isoleren zonder subsidie

Isoleren is in verhouding tot het rendement vaak maar een kleine investering die zichzelf snel terugverdient, vaak al binnen vier jaar. Hierdoor is isoleren zonder subsidie nog steeds heel aantrekkelijk. Laat u dus niet gelijk afschrikken wanneer er in uw gemeente geen subsidie beschikbaar is. Onze isolatiepartner Pluimers Isolatie kan u in een vrijblijvend adviesgesprek precies vertellen wat isoleren kost en hoe snel u uw investering terugverdient.