Menumenuclose

Subsidie op isoleren

Door uw woning te isoleren verhoogt u uw wooncomfort, verlaagt u uw CO2-uitstoot en brengt u uw energierekening omlaag. Isoleren verdient zich vaak binnen een aantal jaren terug. Maar hoe mooi zou het zijn als deze terugverdientijd nog verder wordt verkort door middel van subsidie. In sommige gevallen is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor isolatie en daarmee uw investering te verkleinen.

Isolatiesubsidie 

Uw woning isoleren is nu extra voordelig. Sinds 2 september 2019 kunt u gebruikmaken van de regeling Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). U ontvangt gemiddeld 30%* subsidie op uw isolatiemaatregelen. Hiervoor komt u al in aanmerking als u twee of meer maatregelen treft, zoals spouwmuurisolatie, isolatieglas, dakisolatie, dubbel glas of gevelisolatie. Dit maakt het isoleren van uw woning nóg aantrekkelijker.

*De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het aantal te isoleren m2.

Andere mogelijkheden financieren isolatie

Naast subsidie zijn er ook andere manieren om investeringen in energiebesparing te kunnen financieren. Een andere mogelijkheid is de Energiebespaarlening. Bij deze lening staat het rentetarief voor de gehele looptijd vast en betaalt u een vast bedrag per maand. De rente is zeer aantrekkelijk. De looptijd ligt tussen de 7 en 15 jaar. De rente van de lening is voor de meeste woningeigenaren fiscaal aftrekbaar. Lees hier meer over alle subsidies en de Energiebespaarlening.

Isoleren zonder subsidie

Isoleren is in verhouding tot het rendement vaak maar een kleine investering die zichzelf snel terugverdient, vaak al binnen vier jaar. Hierdoor is isoleren zonder subsidie nog steeds heel aantrekkelijk. Laat u dus niet gelijk afschrikken wanneer er in uw gemeente geen subsidie beschikbaar is. Onze isolatiepartner Pluimers Isolatie kan u in een vrijblijvend adviesgesprek precies vertellen wat isoleren kost en hoe snel u uw investering terugverdient.