Menumenuclose

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Laat u gratis adviseren

Subsidie beschikbaar op isolatie

Op 2 september wordt de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) weer opengesteld. Dit betekent dat u subsidie kunt krijgen wanneer u twee of meer grote isolatiemaatregelen in uw woning laat doorvoeren. En die subsidie kan al snel oplopen tot 20% van de totale kosten.


Wat houdt het in?

Laat u isolatiemaatregelen uitvoeren na 14 augustus 2019? Dan kunt u vanaf 2 september subsidie aanvragen via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De subsidie voor energiebesparende maatregelen bedraagt maximaal € 10.000 per woning. De voorwaarde is dat u minimaal twee significante energiebesparende maatregelen onderneemt.

Het aanvragen van de subsidie

De aanvraag voor subsidie kunt u vanaf 2 september op de site van de RVO aanvragen. Hier kunt u ook direct zien hoe groot de subsidiepot nog is. 

Zorg ervoor dat u tijdens het aanvragen van de subsidie het volgende bij de hand heeft:

  • Uw DigiD gegevens
  • Het uitvoerdersformulier of meerdere uitvoerdersformulieren
  • Het afschrift van de factuur of facturen van de uitgevoerde maatregelen
  • De betalingsbewijzen van de uitgevoerde maatregelen

Na de subsidieaanvraag ontvangt u een ontvangstbevestiging per e-mail. Vervolgens gaat de RVO de aanvraag controleren. De beslissing van uw aanvraag ontvangt u per post, uiterlijk 13 weken na uw aanvraag. 

Veelgestelde vragen over subsidieaanvraag

Welke voorwaarden gelden voor de subsidie?

Welke woningtypen komen niet in aanmerking voor de subsidie?

Welk woningtype moet ik invoeren bij de subsidieaanvraag?

Gratis adviesgesprek

Pluimers Isolatie is de partner van ENGIE op het gebied van isolatie. Ze heeft als isolatiespecialist ruim veertig jaar ervaring. Pluimers is Europees marktleider op het gebied van isoleren. Ze is continu bezig met het verfijnen en verbeteren van bestaande isolatietechnieken en het ontwikkelen van nieuwe technieken.

Wilt u weten welk effect isoleren heeft op uw energieverbruik en energierekening? Pluimers bereikt samen met u graag het hoogste rendement. In een adviesgesprek bespreekt Pluimers met u de mogelijkheden in uw situatie. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Vraag adviesgesprek aan