Menumenuclose

Uw schuur laten isoleren

Wilt u uw schuur gebruiken als werk- of opslagruimte, dan is het verstandig om uw schuur te laten isoleren. Door isolatie wordt uw schuur een vorstvrije plek. Ideaal dus om zelfs in de winter te klussen of spullen op te bergen. We vertellen u graag meer over schuurisolatie.

Welk type schuur wilt u isoleren

Het materiaal waarmee uw schuur gebouwd is, is doorslaggevend in de keuze voor het soort isolatie. In een houten schuur is bijvoorbeeld isolatiemateriaal tussen de houten platen aan te brengen. Hebt u een enkelsteense schuur of is uw schuur gebouwd van betonplaten? Dan kunnen hiervoor speciale isolatieplaten worden gebruikt, of isolatieschuim.

Tip: Meer weten over isolatie? Download het gratis ENGIE isolatiemagazine.

Soort isolatie kiezen

Uw schuur kunt u op meerdere manieren isoleren, voor verschillende doeleinden. De meeste mensen kiezen voor thermische isolatie. Met thermische isolatie zorgt u dat uw schuur droog blijft en warmte goed binnenhoudt. Zo worden roest en schimmels voorkomen en kan uw schuur gaan dienen als een opslagplaats of een werkplaats. Maar uw schuur isoleren is niet alleen goed om warmte binnen te houden. Met het juiste materiaal zorgt u er ook voor dat uw schuur akoestisch geïsoleerd wordt. Dit is ideaal wanneer u muziek afspeelt in uw schuur of wanneer u met machines werkt die veel geluid maken.

Uw schuur laten isoleren

Hebt u interesse in het laten isoleren van uw schuur? Wij helpen u er graag bij! Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met de isolatie-experts van onze partner Pluimers. Met ruim 40 jaar ervaring heeft Pluimers alle kennis in huis om u te voorzien van advies over de mogelijkheden en eventuele subsidies. Zo kunt u het meeste uit uw investering in schuurisolatie halen! Wilt u liever eerst meer lezen over isolatie? Download dan het gratis ENGIE isolatiemagazine.