Menumenuclose

Isolatie prijzen

De isolatie prijzen zijn afhankelijk van het soort isolatie en het isolatiemateriaal dat u daarvoor wilt gebruiken. In de tabel hieronder geven wij een indicatie van de kosten van de verschillende soorten isolatie: 


Soort isolatie 
Gemiddelde € prijs per m² 
Gevelisolatie 
15 tot 130 
Vloerisolatie 
30 
Dakisolatie 
40 tot 60 
Kruipruimte isolatie 
20 tot 25 
Glas isolatie 
65 tot 120 

De prijzen liggen soms ver uiteen omdat het erg afhankelijk is van het isolatiemateriaal dat er gebruikt wordt om te isoleren en de mate waarin uw woning al geïsoleerd is. Wilt u exact weten wat de isolatie prijzen in uw woning zijn? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Soorten isolatie 

Spouwmuurisolatie 

Een spouw is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van een woning. Door deze op te vullen met isolatiemateriaal wordt er veel energie bespaard. Lees meer over de prijs van spouwmuurisolatie. 

Gevelisolatie 

De prijsindicatie van gevelisolatie ligt ver uit elkaar. Spouwmuur isolatie kost rond de €15 per m2 terwijl het isoleren van de binnen- of buitengevel al snel €100 tot €130 kost. Meer informatie over de prijs van gevelisolatie. 

Vloerisolatie 

Voor vloerisolatie betaalt u gemiddeld 30 euro per m2. Meer informatie over de prijs van vloerisolatie vindt u hier. Het isoleren van de kruipruimte kost €20 tot €25 euro per m2. 

Dakisolatie 

De isolatie prijzen voor dakisolatie zijn natuurlijk erg afhankelijk van de oppervlakte van uw dak. Uitgaande van een gemiddeld dak van 70m2 zijn de gemiddelde kosten voor het isoleren van de buitenzijde €4.000 en de binnenzijde €2.000. 

Isolatiematerialen 

Er zijn verschillende isolatiematerialen die gebruikt kunnen worden bij het isoleren van een woning. Isolatiematerialen verschillen in prijs en in isolatiewaarde (de mate waarin het materiaal isoleert). 

De meest populaire isolatiematerialen die worden gebruikt voor spouwmuurisolatie zijn: glaswol, EPS parels of PUR. 

Isolatiemateriaal 
Gemiddelde € prijs per m² 
Glaswol 
7,50 
EPS parels 
25 
PUR 
25 

Offerte aanvragen 

Om tot een juiste inschatting te komen wat deze isolatie prijzen voor uw woning betekenen kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan