Menumenuclose

Spouwmuurisolatie prijs

Woningen die tussen 1920 en 1975 gebouwd zijn hebben bij de bouw geen spouwmuurisolatie gekregen. Vanaf 1975 werd er vaker spouwmuurisolatie aangebracht bij de bouw van woningen. Bij spouwmuurisolatie wordt de spouw (de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur) opgevuld met isolerend materiaal. De spouwmuurisolatie prijs hangt heel erg af van het type isolatiemateriaal en het type woning.

Welke soorten spouwmuurisolatie zijn er

De meest gebruikte isolatiematerialen voor het isoleren van de spouwmuur zijn: glaswol, PUR schuim en EPS Parels.

Glaswol
Glaswol is het meest gebruikte materiaal voor spouwmuurisolatie en tevens de voordeligste manier van isoleren. De prijs per m2 ligt tussen de 15 en 20 euro.

PUR schuim
Het isoleren met PUR wordt meestal gedaan bij smalle spouwmuren. PUR zorgt ervoor dat alle hoeken en gaten goed gevuld worden. De prijs ligt tussen de 25 en 30 euro per m2. 

EPS Parels
EPS Parels worden steeds vaker gebruikt voor het isoleren van de spouwmuur. EPS parels zijn duurzaam en kunnen veel vocht opnemen. De kosten van dit materiaal liggen tussen de 20 en 25 euro per m2.

Spouwmuurisolatie prijs per m²

Materiaal Prijs per m²
EPS parels 20-25
Glaswol 15-20
PURE Schuim 25-30

De voordelen van spouwmuurisolatie

Het isoleren van de spouwmuur brengt een aantal voordelen met zich mee. Ten eerste zorgt het voor meer wooncomfort en een besparing op de energierekening. Door deze besparing is de terugverdientijd drie tot vijf jaar. Door de isolatie krijgt de woning een beter energielabel, dit zorgt voor een stijging van de woningwaarde.