Menumenuclose

Snel besparen met isolatieglas

Creëer uw ideale WinWoonSituatie met isolatieglas

Vraag het isolatie magazine aan

Isolatieglas: snel en doeltreffend

Met isolatieglas isoleert u uw huis snel en doeltreffend. U verliest namelijk veel warmte via uw ramen. Vooral als uw huis nog enkel glas of een ouder soort dubbel glas heeft. Isolatieglas houdt warmte binnenshuis. Daarbij isoleert het gelijk tegen geluid van buitenaf. Isolatieglas is goed voor het milieu en uw portemonnee. Want energie die u niet verliest, hoeft u ook niet te betalen.

De voordelen van isolatieglas

  • Geen ingrijpende verandering aan uw huis
  • Gelijk besparen nadat het geplaatst is
  • Minder geluid van buitenaf
  • Binnenkant van ramen beslaan niet
  • Ramen voelen minder koud aan

Kosten en opbrengsten van isolatieglas

Gemiddeld ligt de prijs van isolatieglas tussen de € 65 tot € 120 euro per m². Uw glas vervangen lijkt in vergelijking met andere isolatiemogelijkheden een flinke investering. Maar isolatieglas plaatsen is een snelle en doeltreffende manier om energie te besparen. Het goed isolerende HR++ glas isoleert namelijk drie keer beter dan normaal dubbel glas. En zelfs zes keer beter dan enkel glas. Door uw enkel glas te vervangen bespaart u al snel tot wel € 280 per jaar op uw energierekening. Uw investering verdient u dus snel terug.

Vraag een adviesgesprek aan

Verschillende soorten glas

Er zijn verschillende soorten glas. Tegenwoordig wordt vooral HR++ glas gebruikt. HR staat voor Hoog Rendement. Dit betekent dat het beter isoleert dan normaal dubbel glas. HR++ glas is in tegenstelling tot normaal dubbel glas gevuld met een speciaal soort gas. Ook is een heel dunne warmtereflecterende folie of ‘coating’ aangebracht. Als beide technieken zijn toegepast, heet het HR++ glas. Inmiddels bestaat er ook driedubbel glas. Dit wordt HR+++ glas genoemd. Het wordt in Nederland nog weinig geplaatst. Doordat het nogal dik is, past het niet in de kozijnen van bestaande gebouwen en kan het dus alleen in nieuwbouw geplaatst worden.

Isolatiewaarde van glas

Als u uw glas gaat vervangen, moet u letten op de isolatiewaarde. U wilt natuurlijk de beste isolatie. Hoe goed glas isoleert wordt bij glas uitgedrukt in de U-waarde. Hoe lager de U-waarde van glas, hoe beter het isoleert. Zo heeft enkel glas een U-waarde van 6. En HR+++ zelfs een U-waarde van 0,6. Het nieuwste driedubbel glas isoleert dus tien keer beter dan enkel glas. ENGIE helpt u graag bij de aanschaf van het juiste isolatieglas. Vraag eenvoudig een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Gratis adviesgesprek

Wilt u weten wat isolatieglas voor effect heeft op uw energieverbruik? Onze partner Pluimers is met ruim 40 jaar ervaring dé specialist in isolatie. Samen met u bereiken ze het hoogste rendement. Vraag eenvoudig en vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Vraag adviesgesprek aan

Ontvang ons gratis Isolatie Magazine

E-mailadres *
*

Isolatie, en dan?
Creëer uw ideale WinWoonSituatie

De kracht van besparen is de combinatie van duurzame investeringen. Klein of groot: u bespaart energie. Goed voor het milieu en uw portemonnee. Ontdek wat u nog meer kunt doen.

Doe de ENGIE Wijzer Meer over WinWoonSituatie