Menumenuclose

Uw garage isoleren

Bent u vaak te vinden in uw garage? Of zou u uw garage juist vaker willen gebruiken, maar houden vocht, tocht en kou in de garage u tegen? Overweeg om uw garage te isoleren. Dit is mogelijk op verschillende manieren, die allemaal bijdragen aan een droge en warme garage. Met isolatie kunt u uw garage dan ook eenvoudig veranderen naar een aangename plek waar u spullen kunt opbergen, uw hobby kunt uitoefenen of waar uw kinderen kunnen spelen.

Waarom uw garage isoleren?

Wanneer u een garage inloopt die niet goed geïsoleerd is, voelt deze waarschijnlijk direct aan als een koude en vaak ook vochtige ruimte. In de zomer zal het in de garage juist erg warm zijn. Deze temperatuurverschillen verhogen het risico op slijtage van uw schuur, maar ook van de spullen die erin opgeslagen zijn. Dit is zonde, maar heel goed te voorkomen met goede isolatie.

Tip: Lees meer redenen om te isoleren in het ENGIE isolatiemagazine.

Thermische en akoestische isolatie

In een goed geïsoleerde garage gaat minder warmte verloren. De garage blijft dankzij de thermische isolatie droog en vorstvrij. U kunt uw garage gaan gebruiken als werkplaats, de ruimte gebruiken voor opslag van uw spullen en u kunt bijvoorbeeld uw planten laten overwinteren in uw garage. Moet de ruimte gaan dienen als muziekstudio of wilt u er gaan werken met machines die veel geluid produceren? Denk dan ook eens over akoestische isolatie. Voor deze manier van isoleren worden andere materialen gebruikt, die uw garage geluiddicht maken.

De meest geschikte vorm van isolatie voor uw garage

Isolatie is toe te passen op vier verschillende manieren. Dit geldt ook voor de isolatie van uw garage. U kunt kiezen voor muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, isolatieglas of een combinatie van deze opties. Voor isolatie is onze vaste partner Pluimers: dé isolatiespecialist. Pluimers heeft ruim 40 jaar ervaring met isoleren en bepaalt samen met u welke vormen van isolatie het meest geschikt zijn voor uw garage.

Vraag adviesgesprek aan