Menumenuclose

Houd de warmte binnen met dakisolatie

Creëer uw ideale WinWoonSituatie met dakisolatie

Vraag het isolatie magazine aan

Meer wooncomfort, minder energiekosten

Vier op de vijf woningen in Nederland heeft al dakisolatie. Maar in veel van deze gevallen is er nog voordeel te halen door opnieuw uw dak te isoleren. Warmte stijgt en verdwijnt zonder goede isolatie via het dak. Dakisolatie verhoogt uw wooncomfort. Zonder veel te stoken heeft u een aangename temperatuur in huis. Goed voor het klimaat én uw energierekening. 

De voordelen van dakisolatie

  • Minder energieverspilling, beter voor het milieu
  • De isolatie is binnen 1 dag gereed
  • U begint gelijk met besparen
  • U ervaart meer wooncomfort
  • Uw zolder kan gebruikt worden als extra leefruimte

Dakisolatie of zoldervloerisolatie

Gebruikt u uw zolder niet als leefruimte, dan raden wij aan om alleen uw zoldervloer te isoleren. Aan uw zoldervloer wordt dan (via kleine boorgaten in de houten vloer) HR IsoWool toegevoegd. Hierdoor verliest u minder warmte uit de ruimtes die u wel gebruikt. Zoldervloerisolatie is goedkoper en makkelijker aan te brengen dan dakisolatie.

De zolder isoleren verhoogt de waarde van uw woning. Door uw zolder te isoleren is deze te gebruiken als leefruimte. Hiervoor moet uw dak geïsoleerd worden. Dit kan op verschillende manieren. Vaak wordt hiervoor polyurethaan (PUR) gebruikt. Dit is een schuim dat uit twee grondstoffen bestaat. Als deze twee samengevoegd worden, ontstaat er een chemische reactie en zet het schuim uit. Het wordt in vloeibare vorm aangebracht op de te isoleren plek. Er bestaan ook isolatieplaten van polyurethaan (PUR). Nadeel van deze isolatieplaten is dat er kieren open blijven. Met de vloeibare variant is dit minimaal.

Wat voor u de beste optie is, is afhankelijk van uw wensen en de mogelijkheden van uw dak. ENGIE adviseert u graag bij het kiezen uit alle isolatiemogelijkheden.

Vraag een adviesgesprek aan

Kosten dakisolatie

De afmeting van uw dak heeft invloed op de isolatiekosten. Daarnaast hebben uw woonwensen invloed op de kosten. Zo is zoldervloerisolatie voordeliger dan dakisolatie. Gaat u uw zolder niet gebruiken, dan adviseren wij te kiezen voor zoldervloerisolatie. Dit is voordeliger en het is gemakkelijker aan te brengen. Benieuwd wat uw dak isoleren u exact kost en oplevert? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met een isolatie-expert.

Besparingen dakisolatie

Door uw dak te isoleren bespaart u veel energie. Met dakisolatie kunt u al snel honderden euro’s per jaar besparen. Hoeveel u precies bespaart is afhankelijk van uw huidige situatie. Ieder dak is anders.

Subsidies op dakisolatie

Voor particuliere huiseigenaren is er geen subsidie op dakisolatie vanuit de Rijksoverheid. Een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan subsidie aanvragen voor de woningen. U kunt ongeveer 20% van de kosten terugkrijgen. Deze subsidie moet u aanvragen vóórdat de werkzaamheden gedaan worden. Sommige gemeenten bieden subsidies voor dakisolatie aan voor particulieren en VvE’s. Welke subsidies beschikbaar zijn en welke voorwaarden daarbij horen, verschilt per gemeente. Kijk op www.verbeterjehuis.nl of er in uw gemeente subsidie mogelijk is.

Gratis adviesgesprek

Wilt u weten wat uw dak isoleren voor effect heeft op uw energieverbruik? Onze isolatiepartner Pluimers is met ruim 40 jaar ervaring dé specialist in isolatie. Samen met u bereiken ze het hoogste rendement. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Vraag adviesgesprek aan

Ontvang ons gratis Isolatie Magazine

E-mailadres *
*

Isolatie, en dan?
Creëer uw ideale WinWoonSituatie

De kracht van besparen is de combinatie van duurzame investeringen. Klein of groot: u bespaart energie. Goed voor het milieu en uw portemonnee. Ontdek wat u nog meer kunt doen.

Doe de ENGIE Wijzer Meer over WinWoonSituatie