Steeds groenere stroom voor u

We leveren in Nederland standaard 100% groene stroom. Het klimaat houdt echter niet op bij de Nederlandse grens. Dat geldt ook voor ons bedrijf. ENGIE is wereldwijd één van de groenste energieconcerns. Veel waterkrachtcentrales in bergachtige gebieden in Europa zijn van ENGIE. In Frankrijk en België zijn we de grootste producent van windenergie. Ook in ons eigen land produceren we groene stroom.

Bereken uw jaarbedrag met groene stroom

Groene stroom is geen vanzelfsprekendheid. We moeten er hard voor werken om elektriciteit duurzamer te maken, ook in Nederland. ENGIE werkt aan de energie van de toekomst en maakt die vandaag al beschikbaar voor jou.

Groene stroom uit Nederland

Man installeert zonnepanelen

Windenergie

ENGIE heeft drie windmolenparken in Nederland: Eemshaven, Farmsum en Lutjewinkel, en twee in Belgiƫ. Nederland loopt achter bij het realiseren van de doelstellingen in het Nationale Energieakkoord. Die doelen zijn alsnog te halen met windenergie. ENGIE maakt deze energie van morgen vandaag al voor jou beschikbaar. Bekijk onze Windenergie uit onze parken van ENGIE Opgewekt.

Energie uit biomassa

Biomassa bestaat uit biologisch afbreekbare producten en -afval. Het verbranden van biomassa levert energie op. In onze Centrale Rotterdam kunnen we tot 50% biomassa mee-stoken, zodat we minder kolen of gas hoeven te verbranden. Zo voorkomen we vele tonnen CO2-uitstoot.

Zonne-energie

Sinds 2015 heeft ons energieconcern in Nederland twee zonneparken en leveren we ook zonne-energie uit Italiƫ. Ondertussen werken we aan twee nieuwe zonneparken. Zo wordt de mix van groene energie steeds completer. Bekijk ook onze Zonne-energie uit de zonneparken van ENGIE Opgewekt.

 

100% groene stroom 

Groene stroom van ENGIE is 100% groene stroom. Bij ons bestaat groene stroom uit:

  • 10% windenergie
  • 20% biomassa
  • 70% waterkracht
Bekijk ook ons officiële stroometiket.

ENGIE Opgewekt

Groene stroom uit ENGIE Opgewekt is volledig opgewekt uit bronnen vanuit ENGIE Opgewekt. U kunt hiermee helemaal zelf kiezen vanuit welke energiebron u uw stroom wilt en vanuit welke plaats. 

Deze website maakt gebruikt van cookies.  Cookies accepteren