Menumenuclose

Subsidie voor energiebesparing in uw eigen huis

Het besparen van energie is zowel goed voor het milieu als uw portemonnee. Energie besparen wordt nóg aantrekkelijker wanneer u subsidie kunt krijgen. ENGIE informeert u graag over de mogelijkheden van subsidie voor energiebesparing in uw eigen huis.

Help mij besparen

Subsidie energiebesparing eigen huis voor VvE

Verenigingen van Eigenaren kunnen subsidie krijgen voor de isolatie van koopwoningen indien er minstens 2 soorten energiebesparende maatregelen worden genomen op het gebied van isolatie. U kunt voor ongeveer 20% van de kosten subsidie krijgen. Voor particulieren is deze subsidie echter niet beschikbaar. Ook commercieel vastgoed binnen de VvE zijn uitgesloten van subsidie, zoals kantoren of winkels. Komt u hiervoor niet in aanmerking? Lees dan verder en ontdek wat andere voordelige mogelijkheden voor u kunnen zijn.

Lokale subsidiepotjes

Provincies en gemeenten hebben soms ook lokale subsidiepotjes als het gaat om energiebesparende maatregelen voor woningen. Benieuwd of uw provincie of gemeente mogelijkheden voor u biedt op het gebied van subsidies voor energiebesparing eigen huis? Bekijk hier het overzicht voor uw provincie of gemeente.

Aantrekkelijke belastingvoordelen bij energiebesparing

Komt u niet in aanmerking voor subsidie energiebesparing voor uw eigen huis? Dan kunt u alsnog profiteren van bepaalde belastingvoordelen. Zo kunt u bij het isoleren van uw woning profiteren van het lage belastingtarief van 9 procent op het arbeidsloon. U komt hiervoor in aanmerking indien uw woning ouder dan 2 jaar is en het plaatsen van kozijnen is hiervan uitgezonderd. Wanneer u als particulier zonnepanelen aanschaft kunt u de btw terugvragen bij de Belastingdienst. In het geval van zonnepanelen is dit een voordeel van 21 procent.

Begin met energie besparen en doe de check!

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden om uw woning te verduurzamen? De ENGIE Wijzer laat overzichtelijk de mogelijkheden voor uw huis zien en u kunt ook meteen zien hoeveel u kunt besparen. Vul hieronder de ENGIE Wijzer in en ontdek het meteen.

Ook beginnen met energiebesparing?