Menumenuclose

Uw huis energiezuinig maken

Een energiezuinig huis is goed voor het klimaat én voor de portemonnee. Daarnaast geldt dat hoe energiezuiniger de woning, hoe hoger het energielabel. En dat zorgt er weer voor dat u uw woning makkelijker kunt verkopen. Er zijn verschillende passende maatregelen om uw huis energiezuinig te maken.

Help mij besparen

Wanneer is mijn huis energiezuinig?

Een energiezuinig huis is een woning met een hoog wooncomfort waarbij er relatief weinig energie wordt verbruikt. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw woning energiezuinig te maken, grofweg te verdelen in twee manieren:

  1. u kunt uw energieverbruik verlagen. Denk hierbij aan betere isolatie of een zuinigere hr-ketel
  2. u kunt zelf energie opwekken. Voorbeeld hiervan is het gebruik van zonnepanelen

Het verlagen van uw energieverbruik maakt uw woning al zuiniger. Hoe lager uw energieverbruik, hoe zuiniger uw woning wordt. Als uw energieverbruik gelijk is aan uw eigen opgewekte energie, dan wordt dat energieneutraal genoemd. In die situatie is uw energierekening nul euro.

Energiezuinig huis door isolatie

Isoleren is een eerste belangrijke stap om uw woning energiezuinig te maken. Isoleren heeft een direct effect op uw energierekening. Naast dat isolatie tot een hoger wooncomfort leidt, zorgt het ervoor dat de warmte simpelweg binnen blijft. Er zijn verschillende manieren om uw woning beter te isoleren: denk aan de ramen, vloer, spouwmuur en dak. De investering voor de isolatie verdient u vanzelf terug door de lagere kosten om uw woning te verwarmen.

Meer over isolatie

Tips om uw woning energiezuinig te maken

Er zijn meer manieren om uw huis energiezuinig te maken. Is uw woning al voldoende geïsoleerd? Dan kunt u kiezen voor een duurzame manier om uw woning en water te verwarmen. Hierbij denkt u waarschijnlijk gelijk aan een zuinigere HR++ ketel op gas. Maar wist u dat steeds meer huishoudens kiezen voor een warmtepomp? Uw woning is sneller geschikt voor een hybride warmtepomp dan u denkt! Met een warmtepomp verwarmt u uw woning met elektriciteit, en zo bespaart u veel gas. Daarnaast kunt u uw eigen energie opwekken met zonnepanelen. Met het totaalpakket zet u grote stappen naar een duurzamer leven in uw energiezuinige huis.

Ook een begin maken met verduurzamen?