Menumenuclose

Verduurzamen van uw woning

U wilt uw woning verduurzamen. Energiezuinig wonen voelt goed en is beter voor het milieu. De beste manier om uw woning duurzamer te maken hangt af van uw huidige situatie: in wat voor woning woont u en wat is er al gedaan aan duurzaam wonen? Het hoeft niet moeilijk te zijn om te verduurzamen, want elke maatregel maakt uw huis al duurzamer. Voorbeelden van verduurzamen zijn zonnepanelen, een zonneboiler en energiezuinige verwarming. Maar ook goede isolatie is essentieel.

Help mij besparen

Duurzamer huis door te isoleren

Het verbeteren van uw isolatie heeft gelijk effect op de duurzaamheid van uw woning en daarmee op het milieu. U kunt verschillende soorten isolatie toepassen. Heeft u nog enkelglas, dan is dat een belangrijke eerste stap. Nieuwe woningen hebben vaak al goed isolerend glas en kozijnen, in tegenstelling tot oudere woningen. In oudere woningen valt ook veel winst te behalen in de muurisolatie en dakisolatie. Verder loont het om de vloer- en bodemisolatie aan te pakken, als dat nog niet is gedaan. Hoe beter uw woning geïsoleerd is, hoe meer warmte er in uw woning blijft hangen. En hoe minder u hoeft bij te verwarmen.

Een hoger energielabel

Het energielabel voor woningen is in het leven geroepen om aan te geven hoe zuinig een woning is. Hoe hoger het label, hoe duurzamer de woning en hoe lager de energierekening. Een woning met het groene energielabel A of A+ is energiezuinig en daarom beter voor het milieu dan een F-label woning. Wanneer u nu uw woning verduurzaamt kunt u een hoger energielabel aanvragen. Een energielabel is namelijk verplicht wanneer u uw huis wilt verkopen.

Investeren in een duurzaam huis

Uw huidige woning verduurzamen kost tijd en geld. Aan de andere kant bespaart u hiermee op uw gas- en energierekening. Hoe hoog de besparingen zijn, dat hangt af van de maatregelen en uw woning.

De beste maatregelen om uw woning te verduurzamen

Er zijn veel mogelijkheden om uw woning te verduurzamen. Wilt u weten welke maatregelen u het beste kunt uitvoeren? Doe de ENGIE Wijzer en krijg een helder overzicht van de beste oplossingen van uw woning én bekijk direct wat u kunt besparen!

Direct ontdekken waar u uw woning kunt verduurzamen?