Menumenuclose

Uw gasverbruik berekenen

Bent u benieuwd wat uw gasverbruik is? Hoeveel gas u verbruikt hangt voor het grootste gedeelte af van uw woning. Woont u bijvoorbeeld in een kleine flat, dan verbruikt u hoogstwaarschijnlijk aanzienlijk minder gas dan in een vrijstaande woning. Daarnaast speelt het aantal mensen waarmee u samenwoont natuurlijk een rol. Een groot gezin verbruikt dan ook meer gas dan een iemand die alleen woont. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop u uw gasverbruik kunt beperken. Wij leggen u uit hoe u uw gasverbruik kunt berekenen en hoe u eenvoudig kunt besparen! 

Bereken hoeveel gas u verbruikt

Er zijn veel gemiddelde cijfers te vinden over gasverbruik van Nederlandse huishoudens. Maar hoeveel verbruikt u zelf nu daadwerkelijk? Het gemiddeld gasverbruik per huishouden is afhankelijk van het type woning. Als ENGIE klant kunt u uw eigen gasverbruik gemakkelijk berekenen via uw persoonlijke MijnENGIE pagina en de ENGIE app. Hier kunt u inzien wat uw actuele gasverbruik is. Daarnaast kunt u direct de voorspelling voor de rest van het jaar zien. Deze voorspelling maken wij op basis van uw huidige gasverbruik.

Besparen op uw gasverbruik

Gaat u uw stookkosten berekenen en blijkt dat u meer verbruikt dan u vooraf dacht? Met onze handige tips kunt u gemakkelijk besparen op uw gasverbruik! We zetten de tips hieronder voor u op een rijtje:

Isoleren

Door uw woning goed te isoleren houdt u meer warmte binnen en gaat er minder van die warmte verloren. Een uitstekende manier om te besparen op uw gasrekening! Daarnaast is het goed voor het milieu, omdat u minder CO2 uitstoot dankzij de isolatie.

Warmtepomp

Met een warmtepomp kunt u uw huis zonder gas verwarmen! Deze pomp haalt namelijk energie uit natuurlijke bronnen of gebruikt restwarmte om uw woning te verwarmen. U sluit hem aan op stroom, maar ook hiervan gebruikt hij niet veel. Een milieuvriendelijke optie, dus!

Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat kunt u zelf instellen, zodat uw huis automatisch verwarmd wordt tot de juiste temperatuur. Een simpele oplossing waarmee u al snel 22% op uw gasverbruik bespaart!

Bekijk al onze tips om uw gasverbruik te beperken

Gas van ENGIE

Bent u benieuwd naar wat u met uw verbruik bij ENGIE gaat betalen? Als u hieronder uw postcode, huisnummer en in de volgende stap het verbruik invult. Ziet u na het kiezen van de gewenste looptijd het geadviseerde termijnbedrag.

Onze klantbeoordelingen   

 • 8,2
  Gemiddeld cijfer
 • 94%
  Beveelt ons aan
 • 2685+
  Klantbeoordelingen
 • 100%
  Groene stroom