Menumenuclose

Energielabel G: het minst energiezuinig

Ontdek hoe u kunt besparen

Tegenwoordig is energiezuinig leven steeds belangrijker geworden. Ook in de woningmarkt zien we dit terug. Het energielabel geeft in één oogopslag weer hoe zuinig een huis is. Hoe zuiniger uw huis, des te beter voor het milieu én de portemonnee. Hoe energiezuinig een huis is wordt weergegeven op een schaal van energielabel A tot en met energielabel G. Hierin staat A voor zeer energiezuinig en G voor zeer onzuinig. 

Maar wat houdt het precies in als uw huis energielabel G heeft? En wat kunt u doen om uw huis energiezuiniger te maken?

Meer informatie

Wat betekent het als uw huis energielabel G heeft?

Sinds 2015 heeft ieder huis in Nederland een energielabel gekregen, wat dus aangeeft hoe energiezuinig het huis is. Een huis waar energielabel G aan toegekend is behoort tot de minst energiezuinige woningen van Nederland. Dit betekent dat er weinig tot geen energiebesparende aanpassingen aan het huis zijn gedaan, waardoor er veel warmte verloren gaat. Het huis is waarschijnlijk slecht geïsoleerd, wat voor veel tocht kan zorgen.

Waarom energiebesparende aanpassingen doen bij energielabel G?

Heeft u een huis met energielabel G? Dan doet u er goed aan om energiebesparende aanpassingen aan het huis te verrichten. Dit is niet alleen op de korte termijn goed voor uw comfort en de portemonnee, maar ook op de lange termijn heeft dit voordelen. Zo is bijvoorbeeld een huis met energielabel A veel meer waard op de huizenmarkt én staat het huis minder lang te koop voordat deze verkocht wordt. Het is dus altijd slim om te investeren in de energiezuinigheid van uw huis.

Welke energiebesparende aanpassingen kunt u verrichten?

Om uw huis met energielabel G energiezuiniger te maken kunt u een aantal aanpassingen aan uw huis verrichten. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van uw huis en het laten zetten van dubbelglas en nieuwe kozijnen om tocht tegen te gaan. Dit verbetert niet alleen uw eigen comfort, maar ook zult u dit terugzien in de energierekening. Daarnaast kunt u zonnepanelen op uw dak laten leggen, wat niet alleen voordelen voor u heeft maar ook nog eens goed voor het milieu is.

Ontdek de eerste stap in het verbeteren van uw energielabel

Wilt u het energielabel verbeteren van uw eigen woning? En bent u benieuwd wat voor uw situatie de logische eerste stap is in het verduurzamen van uw huis? Er zijn verschillende besparende maatregelen mogelijk om het energielabel te verbeteren. We adviseren u graag over de best passende maatregelen bij uw woning en situatie. Vul onze energiescan in en ontdek direct de meest aantrekkelijke mogelijkheden voor u!

Maak nu een energiescan van uw woning

Meer over de energielabels