Menumenuclose

Energielabel F: onzuinig

Ontdek hoe u kunt besparen

Tegenwoordig is energiezuinig leven steeds belangrijker geworden. Ook in de woningmarkt zien we dit terug. Het energielabel geeft in één oogopslag weer hoe zuinig een huis is. Hoe zuiniger uw huis, des te beter voor het milieu én de portemonnee. Hoe energiezuinig een huis is wordt weergegeven op een schaal van energielabel A tot en met energielabel G. Hierin staat A voor zeer energiezuinig en G voor zeer onzuinig.

Maar wat houdt het in als uw huis energielabel F heeft? En hoe kunt u de energiezuinigheid van uw woning verbeteren om tot een beter energielabel te komen?

Meer informatie

Wat betekent het als uw huis energielabel F heeft?

Een huis met energielabel G behoort tot de minst energiezuinige woningen in Nederland. Hierna komt energielabel F, wat dus betekent uw huis het op-een-na minst energiezuinige label heeft. Dit betekent dat er weinig energiebesparende aanpassingen aan het huis zijn gedaan en dat uw huis veel energie verbruikt. De isolatie rondom uw huis is niet optimaal, waardoor er veel warmte verloren gaat.

Waarom energiebesparende aanpassingen doen bij energielabel F?

Een huis met energielabel F is zeer onzuinig, waardoor het zeker slim is om energiebesparende aanpassingen te verrichten. Dit heeft op korte termijn voordelen voor u op het gebied van comfort, want u heeft minder last van tocht. Maar u zal dit ook zeker merken in de portemonnee, aangezien uw energierekening een stuk lager zal uitvallen. Daarnaast profiteert u op de lange termijn ook van de voordelen van een hoger energielabel. Uw huis is met een hoger energielabel namelijk meer waard op de huizenmarkt dan met een laag energielabel, zoals energielabel F of G. Ook zal uw huis met een hoger energielabel sneller verkocht zijn.

Welke energiebesparende aanpassingen kunt u verrichten?

Om uw huis met energielabel F energiezuiniger te maken zijn er verschillende energiebesparende aanpassingen die u aan uw huis kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de isolatie en het laten plaatsen van dubbelglas. Dit zorgt ervoor dat er minder energie verloren gaat. Een andere investering kan het laten plaatsen van zonnepanelen zijn. Deze aanpassingen zijn niet alleen energiezuiniger, maar ook nog eens beter voor het milieu!

Ontdek de eerste stap in het verbeteren van uw energielabel

Wilt u het energielabel verbeteren van uw eigen woning? En bent u benieuwd wat voor uw situatie de logische eerste stap is in het verduurzamen van uw huis? Er zijn verschillende besparende maatregelen mogelijk om het energielabel te verbeteren. We adviseren u graag over de best passende maatregelen bij uw woning en situatie. Vul onze energiescan in en ontdek direct de meest aantrekkelijke mogelijkheden voor u!

Maak nu een energiescan van uw woning

Meer over de energielabels