Menumenuclose

Energielabel E: het 'oranje' label

Ontdek hoe u kunt besparen

Tegenwoordig is energiezuinig leven steeds belangrijker geworden. Ook in de woningmarkt zien we dit terug. Het energielabel geeft in één oogopslag weer hoe zuinig een huis is. Hoe zuiniger uw huis, des te beter voor het milieu én de portemonnee. Hoe energiezuinig een huis is wordt weergegeven op een schaal van energielabel A tot en met energielabel G. Hierin staat A voor zeer energiezuinig en G voor zeer onzuinig.

Maar wat houdt het in als uw huis energielabel E heeft? En hoe kunt u uw woning verbeteren tot een energielabel D of beter?

Meer informatie

Wat betekent het als uw huis energielabel E heeft?

Wanneer uw huis energielabel E heeft, is uw huis relatief hoog in het energieverbruik. Er gaat veel energie verloren doordat de isolatie rondom het huis niet optimaal is. Er kunnen al wel energiebesparende aanpassingen aan het huis gedaan zijn, maar hierin zijn nog verbeterpunten om bijvoorbeeld energielabel D, C, B of zelfs A te krijgen.

Waarom energiebesparende aanpassingen doen bij energielabel E?

Er is een aantal energiebesparende aanpassingen die u aan uw huis kunt doen wanneer uw huis energielabel E heeft, maar waarom is dit van belang? De besparende aanpassingen hebben niet alleen voordelen voor u op korte termijn, maar ook op de lange termijn heeft een energiezuinig huis voordelen voor u. Zo heeft een goed geïsoleerd huis minder last van tocht en gaat er minder energie verloren, waardoor de energierekening lager zal zijn. Daarnaast merkt u op de lange termijn voordelen in de waarde van uw huis. Een energiezuinig huis is meer waard op de huizenmarkt én staat ook nog eens minder lang te koop voordat het verkocht is.

Welke energiebesparende aanpassingen kunt u doen?

Er zijn verschillende energiebesparende aanpassingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw huis met energielabel E energiezuiniger wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het optimaliseren van de isolatie rondom het huis, zoals dakisolatie. Daarnaast is het verstandig om dubbelglas te laten plaatsen zodat er minder energie verloren gaat. Uw woning kan met een betere isolatie en dubbelglas de warmte in huis beter vasthouden, waardoor u minder gas verstookt. Ook kan het laten installeren van zonnepanelen een goede investering zijn om duurzame elektriciteit op te wekken.

Ontdek de eerste stap in het verbeteren van uw energielabel

Wilt u het energielabel verbeteren van uw eigen woning? En bent u benieuwd wat voor uw situatie de logische eerste stap is in het verduurzamen van uw huis? Er zijn verschillende besparende maatregelen mogelijk om het energielabel te verbeteren. We adviseren u graag over de best passende maatregelen bij uw woning en situatie. Vul onze energiescan in en ontdek direct de meest aantrekkelijke mogelijkheden voor u!

Maak nu een energiescan van uw woning

Meer over de energielabels