Menumenuclose

Energielabel C: redelijk laag energieverbruik

Ontdek hoe u kunt besparen

Tegenwoordig is energiezuinig leven steeds belangrijker geworden. Ook in de woningmarkt zien we dit terug. Het energielabel geeft in één oogopslag weer hoe zuinig een huis is. Hoe zuiniger uw huis, des te beter voor het milieu én de portemonnee. Hoe energiezuinig een huis is wordt weergegeven op een schaal van energielabel A tot en met energielabel G. Hierin staat A voor zeer energiezuinig en G voor zeer onzuinig.

Maar wat houdt het in als uw huis energielabel C heeft? En hoe komt uw woning tot een energielabel B of beter?

Meer informatie

Wat betekent het als uw woning energielabel C heeft?

Wanneer uw woning energielabel C heeft gekregen, betekent dit dat uw woning een redelijk laag energieverbruik heeft. Energielabel C is na de labels A en B het laatste ‘groene’ energielabel. Een woning met energielabel C is redelijk geïsoleerd. Wanneer uw woning energielabel C heeft, beschikt de woning vaak over (minimaal) dubbelglas, maar is de muur, vloer en dakisolatie vaak nog niet optimaal. Tegenwoordig heeft al meer dan de helft van de woningen in Nederland energielabel C of hoger toegewezen gekregen.

Wat kan er beter aan mijn woning met label C?

Wanneer uw woning energielabel C heeft wilt u deze natuurlijk graag verbeteren naar energielabel B of zelfs A. Hierdoor bespaart u nog meer op de maandelijkse energiekosten en zorgt het voor meer comfort in uw woning. Bij een woning met energielabel C kan de isolatie verbeterd worden om tot een beter energielabel te komen. Zo kan de spouwmuur geïsoleerd worden als dit nog niet het geval is, en kan de vloer- en dakisolatie verbeterd worden.

Energielabel C voor kantoren verplicht per 2023

Om Nederland steeds duurzamer te maken, is het vanaf 1 januari 2023 verplicht voor kantoren die groter zijn dan 100m2 om energielabel C te hebben. Wanneer een kantoor op 1 januari 2023 niet aan de eisen voldoet, mag deze niet meer als kantoor worden gebruikt. Bent u ondernemer en kunt u nog hulp gebruiken bij het verduurzamen van uw kantoorpand, neem dan eens een kijkje bij onze BespaarScan!  

Bekijk de ENGIE BespaarScan

Ontdek de eerste stap in het verbeteren van uw energielabel

Wilt u het energielabel verbeteren van uw eigen woning? En bent u benieuwd wat voor uw situatie de logische eerste stap is in het verduurzamen van uw huis? Er zijn verschillende besparende maatregelen mogelijk om het energielabel te verbeteren. We adviseren u graag over de best passende maatregelen bij uw woning en situatie. Vul onze energiescan in en ontdek direct de meest aantrekkelijke mogelijkheden voor u!

Maak nu een energiescan van uw woning

Meer over de energielabels