Menumenuclose

Energielabel B: laag energieverbruik

Ontdek hoe u kunt besparen

Tegenwoordig is energiezuinig leven steeds belangrijker geworden. Ook in de woningmarkt zien we dit terug. Het energielabel geeft in één oogopslag weer hoe zuinig een huis is. Hoe zuiniger uw huis, des te beter voor het milieu én de portemonnee. Hoe energiezuinig een huis is wordt weergegeven op een schaal van energielabel A tot en met energielabel G. Hierin staat A voor zeer energiezuinig en G voor zeer onzuinig.

Maar wat houdt het in als uw huis energielabel B heeft? En hoe komt uw woning tot een energielabel A?

Meer informatie

Wat betekent het als uw woning energielabel B heeft?

Energielabel B is het op-een-na zuinigste energielabel dat een woning toegewezen kan krijgen en staat voor Laag energieverbruik. Wanneer een woning voldoet aan de meeste energievereisten, komt de woning in aanmerking voor energielabel B. Een huis met energielabel B is voorzien van tenminste dubbel glas, vloer- dak- en spouwmuurisolatie.

Wat zijn de voordelen van energielabel B?

Het voordeel van een woning met energielabel B is dat het energieverbruik relatief laag is. Ook uw woningwaarde is hoger wanneer u een woning met energielabel B wilt verkopen. Dit komt doordat de maandelijkse lasten laag zijn door de energiebesparende maatregelen die al aanwezig zijn in de woning.

Wat kan er beter aan mijn label B-woning?

Wanneer uw woning energielabel B heeft en u deze wilt verduurzamen richting energielabel A, dan is er een aantal energiebesparende maatregelen nodig om dit label te verkrijgen. Via de website verbeterjehuis.nl van Milieu Centraal kunt u zien welke besparende maatregelen u mogelijk nog kunt treffen om uw woning te verduurzamen. In veel gevallen is het plaatsen van een warmtepomp (wanneer mogelijk) of zonnepanelen al voldoende om energielabel A toegewezen te krijgen.

Energielabel B verbeteren naar A

Een woning met energielabel B is al erg energiezuinig, met slechts een paar aanpassingen is het al mogelijk om energielabel A te krijgen. Het verschil tussen een woning met energielabel A en een woning met energielabel B is vaak dat er zonnepanelen en/of een warmtepomp zijn geïnstalleerd.

Ontdek de eerste stap in het verbeteren van uw energielabel

Wilt u het energielabel verbeteren van uw eigen woning? En bent u benieuwd wat voor uw situatie de logische eerste stap is in het verduurzamen van uw huis? Er zijn verschillende besparende maatregelen mogelijk om het energielabel te verbeteren. We adviseren u graag over de best passende maatregelen bij uw woning en situatie. Vul onze energiescan in en ontdek direct de meest aantrekkelijke mogelijkheden voor u!

Maak nu een energiescan van uw woning

Meer over de energielabels