Menumenuclose

Energielabel A: groener wordt het niet

Ontdek hoe u kunt besparen

Tegenwoordig is energiezuinig leven steeds belangrijker geworden. Ook in de woningmarkt zien we dit terug. Het energielabel geeft in één oogopslag weer hoe zuinig een huis is. Hoe zuiniger uw huis, des te beter voor het milieu én de portemonnee. Hoe energiezuinig een huis is wordt weergegeven op een schaal van energielabel A tot en met energielabel G. Hierin staat A voor zeer energiezuinig en G voor zeer onzuinig.

Het liefst wilt u dat uw huis energielabel A heeft, maar wat houdt dit precies in? En hoe komt uw B- of C-label woning tot een energielabel A?

Meer informatie

Wat betekent het als uw huis energielabel A heeft?

Energielabel A is het ‘groenste’ label wat aan een huis toegekend kan worden. Dit houdt in dat dit het meest zuinig en dus het meest duurzame is. Voor een huis met energielabel A betekent dit dat het aan de meeste punten op het gebied van duurzaamheid voldoet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zeer goede isolatie, triple glas of zonnepanelen.

Wat zijn de voordelen van het energielabel A?

Een huis dat met energielabel A is bestempeld kent vele voordelen. Het eerste voordeel is dat het vaak goed geïsoleerd is, waardoor het in de winter binnen lekker warm is en u geen last hebt van tocht. Een ander voordeel is dat uw huis met energielabel A meer waard is op de huizenmarkt én dat hij dan ook nog sneller verkocht is. Daarnaast zorgt een huis met energielabel A er ook nog voor dat uw energierekening vele malen lager is dan een huis met een lager energielabel. Wat natuurlijk weer gunstig voor de portemonnee is.

Uw huis verbeteren naar een energielabel A-woning

Er zijn een aantal manieren waarop u uw huis groener en zuiniger kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de isolatie of het installeren van zonnepanelen. Daarnaast kunt u ook een warmtepomp laten plaatsen. Dit is een duurzaam alternatief voor de huidige cv-ketel. Dit zijn allemaal goede investeringen voor de toekomst en voor een zuiniger en milieuvriendelijker huis.

Wat is het verschil tussen energielabel A en B?

Energielabel A en B zijn de twee groenste energielabels die we op dit moment kennen in Nederland. Het verschil tussen energielabel A en B is klein. Wanneer u bijvoorbeeld op een huis met energielabel B zonnepanelen plaatst, om eigen stroom op te wekken, of een nieuwere ketel of hybride warmtepomp installeert dan kent de overheid vaak al energielabel A toe aan de woning.

Ontdek de eerste stap in het verbeteren van uw energielabel

Wilt u het energielabel verbeteren van uw eigen woning? En bent u benieuwd wat voor uw situatie de logische eerste stap is in het verduurzamen van uw huis? Er zijn verschillende besparende maatregelen mogelijk om het energielabel te verbeteren. We adviseren u graag over de best passende maatregelen bij uw woning en situatie. Vul onze energiescan in en ontdek direct de meest aantrekkelijke mogelijkheden voor u!

Maak nu een energiescan van uw woning

Meer over de energielabels