Menumenuclose

Subsidies voor energiebesparing

Aan de slag gaan met energie door te isoleren, uw eigen energie op te wekken met zonnepanelen of uw woning te verwarmen met een warmtepomp, vraagt vaak een grote investering. Daarom zijn subsidies mooi meegenomen. De overheid stelt regelmatig subsidies beschikbaar om energiebesparende maatregelen nog interessanter te maken.

Welke subsidie is er voor mij?

De website www.energiesubsidiewijzer.nl van Milieu Centraal en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geeft een overzicht van alle subsidies, leningen en andere regelingen, die beschikbaar zijn voor het energiezuiniger maken van een woning. In twee stappen ontdekt u of er subsidies en leningen zijn om uw woning energiezuiniger te maken.

Isoleren

Subsidies voor warmtepompen

Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van een warmtepomp. Deze subsidie kunt u ook krijgen als u kiest voor een zonneboiler, biomassaketel of pelletkachel. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Meer informatie

BTW teruggave op zonnepanelen

Wanneer u zonnepanelen heeft aangeschaft, kunt u de BTW van de aankoop en installatie terugvragen van de Belastingdienst. Dit doet u met de BTW-aangifte over het jaar waarin u de aanschaf van de zonnepanelen geeft gedaan. Door de BTW terug te vragen bespaart u 21% op uw investering!

Meer informatie
Warmtepomp

Energiebespaarlening

Een andere mogelijkheid om uw investering te financieren is gebruik te maken van de Energiebespaarlening. Bij deze lening staat het rentetarief voor de gehele looptijd vast en betaalt u een vast bedrag per maand. De rente is zeer aantrekkelijk. De looptijd ligt tussen de 7 en 15 jaar. De rente van de lening is voor de meeste woningeigenaren fiscaal aftrekbaar.

Via www.energiesubsidiewijzer.nl vindt u ook mogelijkheden over leningen.

Meer informatie
closeDeze website maakt gebruikt van cookiesCookies accepteren