Menumenuclose

Energiebesparende maatregelen

Er zijn talloze maatregelen die u kunt nemen om energie te besparen. Energiebesparende maatregelen zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook kunt hiermee veel geld besparen op uw energierekening. Daarnaast verhoogt u uw wooncomfort en woningwaarde. De energiebesparende maatregelen zijn investeringen die zichzelf terugbetalen en waarmee u na verloop van tijd winst gaat behalen. Lees verder en ontdek de aantrekkelijke energiebesparende maatregelen passend bij uw woning en uw situatie.

Help mij besparen

Wat zijn energiebesparende maatregelen?

Uw huis energiezuiniger maken kan heel eenvoudig zijn en op termijn zelfs winstgevend. Een aantal voorbeelden hoe u energie en geld kunt overhouden door energiebesparende maatregelen te treffen:

  • Zonnepanelen: ze worden steeds populairder. De aanschaf van zonnepanelen levert gauw 6% financieel rendement waardoor het een aantrekkelijke investering is.
  • Isoleren: energiebesparend en dus geldbesparend, maar ook een toename van uw wooncomfort. Geen last meer van koude voeten en tocht als u uw huis laat isoleren. Daarnaast stijgt de waarde van uw woning en ontvangt u een groener energielabel.
  • Warmtepomp: wees klaar voor de toekomst met een warmtepomp. Begin met (gedeeltelijk) elektrisch verwarmen en zet de eerste stap richting gasloos wonen met deze energiebesparende maatregel.
  • HR-ketel: met een verwarmingsketel verwarmt u uw huis en het warme water uit de kraan. De moderne hoogrendementsketels zijn een stuk energiezuiniger dan traditionele cv-ketels, om zo uw energieverbruik flink te verlagen.
  • LED-verlichting: LED is de duurzame opvolger van spaar-, halogeen-, en gloeilampen. Naast het feit dat LED lampen een veel langere levensduur hebben, verbruiken deze lichtbronnen 90% minder energie dan gloeilampen. Een simpeler besparende maatregel kunt u bijna niet nemen!

Welke energiebesparende maatregelen passen bij uw situatie?

Isolatie, zonnepanelen, een hr-ketel of zelfs een warmtepomp? Het zijn allemaal maatregelen om in uw huis energie te besparen. Maar welke energiebesparende maatregel past bij uw woning en uw situatie? Doe de ENGIE wijzer en ontdek welke mogelijkheden voor u voordelig zijn!

De eerste besparende maatregelen treffen?