Menumenuclose

Stroom besparen in huis

Meer stroom besparen is tegenwoordig een veel genoemde wens van huiseigenaren. Het is goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. De meest voor de hand liggende plek om stroom te besparen is in uw eigen huis. Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen op stroom en uw energierekening. U kunt zelf kiezen welke maatregelen het beste bij u en uw huishouden passen. Hier vindt u alle tips om stroom te besparen in uw eigen woning.

Help mij besparen

Thuis stroom besparen met energiezuinige apparaten

U gebruikt zelf geen stroom, maar uw apparaten natuurlijk wel. De moderne energiezuinige apparaten gebruiken minder stroom dan oude apparaten. Functioneert uw vriezer van 10 jaar oud nog prima, dan overweegt u waarschijnlijk niet om een nieuwe te kopen. Toch kan dit financieel aantrekkelijk zijn. Uw vriezer staat elke dag aan en gebruikt dus altijd stroom. Investeren in een vriezer met hoog energielabel zorgt ervoor dat u stroom bespaart. Welke apparaten gebruiken op dit moment veel energie? Overweeg eens om deze te vervangen voor zuinige varianten.

Zuinig omgaan met stroom in huis

Om stroom te besparen in huis kunt u ook naar uw eigen gedrag en gewoontes kijken. Laat u bijvoorbeeld lampen branden in ruimtes waar u niet bent? Of staat de tv aan terwijl u niet kijkt? Dat is natuurlijk zonde en stroomverspilling. Ook is het bijvoorbeeld beter om een wasmachine of vaatwasser pas aan te zetten als hij vol is. Voor een half lege machine gebruiken deze apparaten net zoveel energie als voor een volle machine. Als u stroom wilt besparen, kunt u dus beter wachten tot de machines vol zijn.

Hoe kunt u stroom besparen in uw woning?

Wilt u weten hoe u stroom kunt besparen in uw woonsituatie? Er zijn verschillende stroombesparende maatregelen. ENGIE adviseert u graag over de best passende maatregelen bij uw woning en situatie. Doe de ENGIE Wijzer en ontdek direct de meest aantrekkelijke mogelijkheden voor u!

Besparende tips voor thuis op een rijtje