Menumenuclose

Energiezuinig witgoed

U kunt flink besparen op uw energierekening door uw verouderde huishoudelijke apparaten te vervangen door moderne apparaten. Op de meeste moderne wasmachines, koelkasten, vriezers en drogers verdient u tientallen euro's per jaar terug door een lagere energierekening. Zo is uw aankoop meestal binnen een paar jaar terugverdient. Dat is goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu!

Vriezer

Vriezer

Een vriezer staat altijd aan en verbruikt daarom veel energie. Het loont dus als snel wanneer u een nieuwe energiezuinige vriezer koopt. Let bij de aanschaf van een nieuwe vriezer op het energielabel. Ook is het belangrijk om te letten op de grootte van de vriezer. Wanneer u een te grote vriezer koopt gebruikt u onnodig veel stroom. Koop daarom een vriezer met een formaat die bij uw huis en gezin past.

Wasdroger

Wasdroger

In veel huishoudens wordt er nog gebruik gemaakt van een oude condensdroger. Wanneer u nieuwe droger koopt, kies dan voor een warmtepompdroger. Een warmtepompdroger is veel zuiniger omdat warme lucht wordt hergebruikt. Een warmtepompdroger kan wel meer dan twee keer energiezuiniger zijn dan een normale condensdroger. 

Let bij de aanschaf van een wasdroger op het energielabel, want ook tussen verschillende warmtepompdrogers bestaan grote verschillen in energieverbuik. Kies voor een droger die past bij de grootte van uw gezin.

Wasmachine

Wasmachine

Bij de aankoop van een nieuwe wasmachine is het belangrijk om te letten op het energielabel. Een wasmachine met een A+++ label is de beste keuze. Tegenwoordig bestaan er binnen het A+++ label grote verschillen in energieverbruik. Let daarom ook op het jaarverbruik en of de vulcapaciteit bij uw huishouden past.