Menumenuclose

Energie besparen met een zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht om water op te warmen. Water dat u gebruikt voor het douchen, als kraanwater of bijvoorbeeld voor het gebruik van de vaatwasser of wasmachine. Doordat u voor het verwarmen van dit water geen gas meer gebruikt, bespaart u aanzienlijk op uw energierekening. Een huishouden van vier personen bespaart met een zonneboiler namelijk zo’n 190 m3 gas. En dat is ook nog eens beter voor het milieu.

Aan de slag met het besparen op gas met een zonneboiler? Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.

meisje kijkt tv in energiezuinige woning

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler bestaat uit een aantal onderdelen: een zonnecollector, een pomp die vloeistof rondpompt en een boilervat. De zonnecollector op het dak vangt het zonlicht op en zet dit om in warmte. De temperatuur van de vloeistof in de collector kan door het zonlicht oplopen tot wel 90 graden. Deze warme vloeistof wordt door het systeem naar het boilervat gepompt. Door de hoge temperatuur van de vloeistof, warmt het water op, en krijgt u warm water uit de kraan.
Persoonlijk adviesgesprek aan tafel

Welk systeem past bij mij?

Er zijn verschillende type zonneboilers verkrijgbaar. Op dit moment zijn de systemen waarvan de zonnecollectoren op zonnepanelen lijken erg populair. De collectoren en panelen kunnen in hetzelfde frame worden geïnstalleerd, wat zorgt voor een eenvoudige en goedkope installatie.

Naast de keuze voor het type zonnecollector, is de keuze voor de toepassing van de opgewekte warmte belangrijk. Veel systemen kunnen ook gebruikt worden voor het verwarmen van uw woning. Kortom, de keuze vraagt om maatwerkadvies. Onze partner in warmteproducten kan u hierover adviseren.

Vraag advies aan
hybride warmtepomp daikin

Combinatie met warmtepomp

Als u volledig zonder gas het water en de ruimtes in uw woning wilt verwarmen, kunt u ervoor kiezen om een zonneboiler te combineren met een warmtepomp. De warmtepomp zorgt voor het verwarmen van uw woning, en de zonneboiler zorgt ervoor dat uw kraanwater heet genoeg wordt. Wilt u weten of een warmtepomp geschikt is voor uw woning? Doe dan de warmtepompcheck!

Doe de check

Warmtepomp subsidie

De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) helpt bij de aanschaf van apparaten die duurzame energie opwekken, zoals zonneboilers. Afhankelijk van het type zonneboiler dat u aanschaft, kan de subsidie tot wel 1400 euro oplopen. Zo verkort u de terugverdientijd van uw warmtepomp aanzienlijk.

Meer informatie

Wilt u advies?

Wilt u weten of een zonneboiler iets voor u is? Wellicht zelfs in combinatie met een warmtepomp? Vraag dan een vrijblijvend advies aan. Onze partner neemt dan contact met u op om de mogelijkheden met u te bespreken.

Vraag advies aan
closeDeze website maakt gebruikt van cookiesCookies accepteren