Menumenuclose

Water besparen
met douchen

Ontdek hoe u nog meer bespaart

Jaarlijks wordt er gemiddeld per persoon zo’n 52.000 liter water verbruikt. Dit wordt voornamelijk gebruikt om te koken, als drinkwater en om te douchen. Gemiddeld verbruikt een persoon in Nederland 44,2 liter water om te douchen. Er kan dus veel water bespaard worden met douchen. Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet, waardoor u snel en gemakkelijk water kunt besparen met douchen.

Water besparen

Douche minder vaak

Een voor de hand liggende oplossing is om minder vaak te douchen. De één doucht elke dag, de ander om de dag, maar er zijn ook mensen die twee of zelfs drie keer per dag onder de douche stappen. Door af en toe een douchebeurt over te slaan (wanneer de hygiëne het toelaat) kan er een hoop water bespaard worden.

Water besparen door korter te douchen

Een andere manier om water te besparen met douchen is het verkorten van de douchebeurten. Gemiddeld douchen Nederlanders 9 minuten per dag. Wanneer dit verkort wordt tot 5 minuten per dag, bespaart u dit zo’n 50 tot 80 euro per jaar.

Naast dat het geld bespaart, bent u ook heel milieubewust bezig wanneer u korter doucht. Er is namelijk minder warm water nodig, waardoor er minder aardgas nodig is om u van een warme douche te voorzien.

Douche met een zuinige douchekop

Korter douchen is een manier om veel water te besparen, maar wanneer u korter doucht in combinatie met een zuinige douchekop, bespaart u nog extra water. Er zijn douchekoppen waarbij er minder water doorkomt per minuut, maar er zijn ook douchekoppen die aangeven hoeveel water er al is verbruikt bij een douchebeurt. Zo blijft u bewust van de hoeveelheid water u verbruikt tijdens het douchen.

Ontdek hoe u nog meer kunt besparen op uw energieverbruik

Bent u benieuwd hoe u nog meer kunt besparen op uw energieverbruik? Er zijn verschillende besparende maatregelen mogelijk om te besparen. We adviseren u graag over de best passende maatregelen bij uw woning en situatie. Vul onze energiescan in en ontdek direct de meest aantrekkelijke mogelijkheden voor u!

Maak nu een energiescan van uw woning