Menumenuclose

Inventum Ecolution

De Inventum Ecolution zorgt voor de ventilatie in uw woning en levert tegelijkertijd warmte voor het verwarmingssysteem. Via de ronde afzuigventielen in onder andere de keuken, het toilet en de badkamer wordt de vervuilde en vochtige lucht afgezogen. De Ecolution wint daarbij de warmte uit uw woning terug, waar een gewone ventilatiebox deze warme lucht naar buiten uitblaast. De warmtepomp waardeert deze warmte op tot maximaal 50 graden Celcius en geeft deze warmte weer af voor het verwarmen van uw woning en het water uit de kraan.

Het volledig verwarmen van uw woning en het tapwater is met de Ecolution niet mogelijk. Daarom werkt de warmtepomp samen met uw huidige cv-ketel. De Ecolution zorgt continu voor een basislast en de cv-ketel springt bij tijdens piekmomenten.

Waarom een hybride oplossing?

Voor bestaande woningen is een hybride warmtepomp een goede optie als u minder gas wilt verbruiken. Volledig van het gas af is voor de meeste woningen nog moeilijk te realiseren, omdat de isolatiewaarde onvoldoende is of omdat er nog geen vloerverwarming is. Een hybride warmtepomp is een uitstekend alternatief om dan toch op het gasverbruik te besparen.

Subsidie beschikbaar

Voor de aanschaf van de Inventum Ecolution, en andere warmtepompen, is subsidie beschikbaar. Hierdoor valt uw daadwerkelijke investering een stuk lager uit, waardoor u de warmtepomp sneller terugverdiend. Het exacte subsidiebedrag verschilt per warmtepomp, voor de Inventum Ecolution is dit bedrag in 2018 1500 euro.

Energiebespaarlening

U kunt daarnaast gebruik maken van de Energiebespaarlening. Dit is een lening van de Overheid met een laagrentetarief. Dit tarief staat vast voor de gehele looptijd van de lening en u betaalt een vast bedrag per maand. In de meeste gevallen is de rente ook nog eens fiscaal aftrekbaar.

De volgende stap

Met de Inventum Ecolution maakt u gebruik van het ventilatiesysteem in huis om uw woning en tapwater te verwarmen. Hierdoor gaat u flink minder gas verbruiken. Dat is gunstig op uw energierekening én voor het milieu. En door over te stappen op een warmtepomp kunt u het energielabel van uw woning tot wel twee sprongen verbeteren.

Wilt u meer weten over warmtepompen, vraag dan ons Warmtepomp Magazine aan en vul vervolgens onze Warmtepomp Checklist in. Door het beantwoorden van een aantal vragen geven wij u een persoonlijk advies over de geschiktheid van uw woning voor een warmtepomp.

closeDeze website maakt gebruikt van cookiesCookies accepteren